Харви Уайнстийн обеща: Няма да споменавам имена на холивудски звезди в съда

Харви Уайнстийн  СНИМКА: Ройтерс

Американският продуцент Харви Уайнстийн поднесе своите извинения на актрисите Мерил Стрийп и Дженифър Лорънс за това, че без тяхно съгласие е използвал думите им, за да докаже в съда несъстоятелността на обвиненията, повдигнати срещу него за сексуални посегателства, съобщава изданието "Холивуд рипортър", цитирано от БТА.

"Уайнстийн признава приносът на Мерил Стрийп и на Дженифър Лорънс и им поднася своите извинения. Той е препоръчал на своите юридически съветници да не споменават конкретни лица, с които е работил в миналото, дори и до техните изказвания да има открит достъп", заявиха представители на продуцента.

В сряда адвокатите на Уайнстийн предложиха на федералния съд в Ню Йорк да отклони груповата искова жалба от страна на шест жени, обвиняващи продуцента в сексуални посегателства. Защитата се аргументира с факта, че две известни актриси са заявили, че нямат претенции към Уайнстийн. Лорънс беше казала, че продуцентът винаги се е държал вежливо с нея. А Стрийп пък призна, че отношенията й с него били много професионални и изградени на взаимното уважение. В четвъртък и двете актриси призоваха техните думи да не бъдат цитирани извън контекста им с цел Уайнстийн да избегне заслуженото наказание.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!

Напишете дума/думи за търсене