10 години след смъртта на Павароти жените му се помириха

Лучано с втората си съпруга Николета и детето им Аличе   СНИМКА: РОЙТЕРС

Едната вдовица прощава на другата, че ѝ е отнела Лучано

Въпреки че великият тенор Лучано Павароти почина на 71 г. през септември 2007 г., едва в последно време неговите 7 най-близки жени се помириха и успяха да постигнат диалог поне като за пред публика.

От първата си съпруга Адуа Верони певецът има три дъщери – Лоренца, Кристина и Джулиана. От Кристина е и внучката на Павароти – Катерина, която днес е на 16 г. На толкова е и дъщерята Аличе на тенора от втората му жена Николета Мантовани.

На концерта през септември миналата година в “Арена ди Верона” по повод 10-годишнината от смъртта на оперната легенда една до друга застанаха вдовицата Николета Мантовани, дъщеря ѝ Аличе и внучката му Катерина.

Две години преди това двете жени в живота на Лучано – Адуа и Николета, които винаги са се отбягвали, за първи път си стиснаха ръце. Това стана на погребението на любимия племенник на Лучано – 49-годишния Лука Борели, син на сестра му. Именно Лука, който от детството си е в инвалидна количка заради заболяване, изразява приживе желанието си пред

дъщерите на вуйчо

си да ходатайстват

за помиряването

на майките им

“Нещастието те кара да преодолееш всичко”, казва Адуа, която се запознава с Лучано, когато е на 16 г., а той - на 17. Така Адуа прощава на Николета, че ѝ е отнела Лучано, и се помирява с бившата си съперница. 

Първата съпруга на Павароти - Адуа (вляво), на погребението на великия тенор. Вдясно е сестра му.
Първата съпруга на Павароти - Адуа (вляво), на погребението на великия тенор. Вдясно е сестра му.

“Днес животът ми е изцяло посветен на Аличе”, казва бившата секретарка на певеца Николета, заради която той оставя Адуа след близо 40-годишен брак – от 1961 до 2000 г.

Какво прави днес Николета? Според някои медии в Италия тя има нов мъж в живота си – Филипо Вернаса, директор на два театъра в Болоня. Любовта между тях се ражда постепенно през 2010 г. Двамата заживяват заедно, след като дъщерята на Лучано – Аличе, постига “чудесни отношения” с Филипо, както признава пред сп. “Ки” Николета Мантовани. “Аличе успя да намери у него мъжката фигура, която липсваше в живота ѝ”, допълва тя.

Николета Мантовани (в центъра) на концерта за 10 г. от смъртта на Павароти с внучката му Катерина (вляво) и с дъщеря им Аличе  СНИМКА: ИНСТАГРАМ
Николета Мантовани (в центъра) на концерта за 10 г. от смъртта на Павароти с внучката му Катерина (вляво) и с дъщеря им Аличе СНИМКА: ИНСТАГРАМ
От над 20 г.

Николета страда

от множествена

склероза

Когато навремето забременява от Павароти, разбира, че става въпрос за момче и момиче. Заради наличието на тумор обаче едното от тях не оживява - това е Рикардо. Аличе пък се ражда преждевременно.

Къщата извън Модена, където навремето Николета е живяла с Лучано, днес е превърната в музей, в който идват поне 50 хиляди души годишно от цял свят.

И сега всичко в нея говори за тенора. В банята все още може да се видят сауната и кантарът, на който Лучано се теглел. “Никога никой не е знаел колко тежи Лучано”, признава Николета. Най-важната част в къщата обаче е кухнята, където всичко е двойно заради многото гости, посещавали фамилията. Има два хладилника, две миялни машини, а по стените – рисунки от детството на Аличе, нарисувани заедно с баща ѝ.

Детето е на 4,5 г.,

когато болният от

рак на панкреаса

Павароти умира

в болница в Ню Йорк.

“Лучано разбра, че е болен, година и половина преди това. Последното му представяне пред публика беше на олимпиадата в Торино”, разказва Николета Мантовани пред в. “Кориере дела сера”. Тогава певецът се чувства зле, но в началото всички мислят, че има проблеми с гръбначния стълб. Когато се разбира за какво става въпрос, го оперират, след което той се подобрява. Година по-късно обаче състоянието му рязко се влошава. 

Тримата тенори - Пласидо Доминго, Хосе Карерас и Лучано Павароти, пеят на световното по футбол в Париж през 1998 г.
Тримата тенори - Пласидо Доминго, Хосе Карерас и Лучано Павароти, пеят на световното по футбол в Париж през 1998 г.

Непосредствено след смъртта на певеца в. “Стампа” писа, че в последните месеци от живота си Павароти се е сближил с първата си жена Адуа и с трите им дъщери. Година преди да разбере, че е болен,

споделил с

приятелка, че

обмислят развод

с Николета.Това потвърдили пред вестника и други приятели на певеца. Според тях само появата на болестта е възпрепятствала избухването на семеен скандал в двойката Лучано-Николета.

Въпреки че трите дъщери от първия брак не одобряват решението на баща си да загърби първото си семейство, те са плътно до него, когато той се разболява. 

Трите дъщери на Лучано Павароти от първия му брак на погребението му
Трите дъщери на Лучано Павароти от първия му брак на погребението му

На погребението на Лучано Павароти на двете противоположни страни на първия ред седят Адуа и Николета, които дори не се поглеждат. Всички в катедралата следят реакциите на двете вдовици, но никой не се сеща да погледне и една трета жена, също присъстваща на погребението. Става въпрос за Маделин Рене, бивша ученичка и секретарка на певеца и негова любовница от 1979 до 1986 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене