16-те спасители на брака

снимка: Pixabay

В брака не винаги всичко е цветя и рози. Понякога въпреки любовта, която изпитваме, усещаме болка, отчуждение и тромавост в отношенията. Как да поправим тези емоционални неравности?

Признайте, че не върви. Независимо от какво естество е проблемът, няма да може да го решите, ако не го поставите на масата. Нека всеки от вас открито да сподели какво смята, че руши връзката, и да предложи начини за справяне със ситуацията. - - Обсъждайте само конкретния проблем, без да давате оценки за характера, поведението и стремежите на партньора си.

Разделете се за кратко. Тази тактика се оказва доста ефективна. Когато съпругът/съпругата ви не е във вашето полезрение, имате възможност на спокойствие да обмислите случилото се, да разберете до каква степен сте зависими от него/нея, доколко ви липсва.

Върнете времето. Представете си, че пак сте в първите мигове на връзката. Отговорете си какво ви е привлякло към този човек, за какво сте мечтали, какво досега ви е задържало заедно. Потърсете отново тези качества у него, вероятно ще ги откриете. Постарайте се всеки път, когато мислите за съпруга/та си, да се съсредоточите върху положителните страни, а не върху отрицателните.

За останалите спасители четете на mila.bg

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене