Ава Дюверней ще прави нов филм за супергерои на "Ди Си комикс"

Ава Дюверней СНИМКА: туитър/ava/

Ава Дюверней ще режисира нов филм за супергерои на "Ди Си комикс", предаде Асошиейтед прес.

"Нови богове" ще бъде адаптиран по едноименния комикс с автор Джак Кърби. Произведението представлява сложен научнофантастичен труд, част от "Сага на четвъртия свят" на Кърби от 1971 г., в която се разказва за две воюващи планети, предава БТА.

Дюверней стана първата жена от афро-американски произход, която режисира игрален филм с бюджет над 100 милиона щатски долара, след като оглави "Гънка във времето". Продукцията на "Дисни" дебютира миналия уикенд с 33 милиона щатски долари от продажбата на билети.

Други филми, над които е работила Ава Дюверней, са номинираната за награда "Оскар" документална продукция "13-ата" и драмата "Селма", добавя "Варайъти". Тя е създател и изпълнителен продуцент на собствен телевизионен сериал "Queen Sugar".

"Нови богове" е голямо допълнение към Разширената вселена на "Ди Си", която "Уорнър брадърс" започна да продуцира през 2013 г. По този начин компанията се конкурира с кинематографската вселена на "Марвел", продукт на "Дисни".

"Ди Си" се впусна в комиксовия франчайз през 2013 г. с филма "Човек от стомана". След това се появиха "Батман срещу Супермен: Зората на справедливостта", "Отряд самоубийци", "Жената чудо" и "Лигата на справедливостта".

Следващият филм от Разширената вселена на "Ди Си" ще бъде "Аквамен" с Джейсън Момоа, който ще излезе на 21 декември. Студиото обяви и продължение на "Жената чудо" отново с участието на Гал Гадот и режисьорката Пати Дженкинс, чиято премиера е насрочена за 1 ноември 2019 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене