Пламен Гетов: "Левски" не играе роля за титлата

Гетов с екипа на ЦСКА при победата над "Панатинайкос" с 2:0 през 1988 г.

Легендарният футболист на ЦСКА и "Левски" Пламен Гетов няма любим клуб в дербито. Той е обличал фланелките и на двата големи съперника у нас. През 1988 година преминава от родния "Спартак" (Плевен) на "Армията", където достига до исторически полуфинал за КНК в Европа. След това с "Левски" става голмайстор на "А" група през сезон 1992/93, като вкарва цели 26 гола, предимно от фаулове и дузпи.

"Когато играят "Левски" и ЦСКА зарядът винаги е изключително висок. По-голямо дерби от това няма в България", категоричен е Гетов пред "България Днес". Според него шансовете преди сблъсъка тази неделя от 13 часа са изравнени.

"В това дерби никога не е имало фаворит. Печели този, който влезе по-доре в мача. Важно е и на чия страна ще бъде шансът. Титлата в първенството ще се реши в директните двубои между ЦСКА и "Лудогорец". Трудно "Левски" може да играе някаква роля и да определи кой ще бъде шампион. Мачовете между "сини" и "червени" в турнира за купата вече ще бъдат доста по-различни", смята Гетов, който този месец навърши 58 години.

Двама нападатели от сегашния състав на "Левски" също преди това са носели "червената" фланелка. Това са Станислав Костов и румънецът Серджиу Буш. Пламен Гетов не се нае с прогноза дали те ще вкарат гол във вратата на бившия си вече клуб.

Пламен в "Левски"
Пламен в "Левски"

"Не ми е било трудно да облека първо фланелката на ЦСКА, а после и тази на "Левски". По онова време съм бил професионалист. В който и клуб да съм се намирал, винаги съм бил длъжен да играя и да вкарвам. В момента нямам предпочитания към "Левски" или към ЦСКА, защото съм играл и на двете места. Обичам да гледам и двата отбора, но на живо", призна още участникът на световното първенство в Мексико през 1986 година. Тогава Гетов дори вкарва гол в мача с Южна Корея, завършил 1:1. Той взе отношение и в дискусията дали отборът на Гриша Ганчев може да претендира за истинския ЦСКА.

"Това, което се говори, са глупости. Щом се състезават в Първа лига и под това име, значи си е ЦСКА. Не мисля, че "червените" играят колебливо наподледък. Броят се головете и победите. И "Челси" удари няколко греди срещу "Барселона" в Шампионската лига, но в крайна сметка загуби с 0:3", завърши Гетов, който в момента има бизнес с отглеждане на коне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене