Гришо атакува Топ 3 в Маями

Григор Димитров ще направи опит да се завърне в Топ 3 на световната тенис ранглиста през следващата седмица. Той ще участва на турнира от сериите "Мастърс" в Маями. Хасковлията ще стартира директно от II кръг, защото е поставен в основната схема.

Хасковлията в момента е четвърти в световната ранглиста с 4600 точки. Той изостава на 305 т. от третия Марин Чилич (Хър). Двамата имат да защитават само по 35 точки. Това означава, че при ранно отпадане на хърватина Гришо би могъл да го задмине, ако стигне минимум полуфинал.

Българинът трябва да защитава и своята позиция, защото много близко до него е Александър Зверев (Гер). Немецът също ще гони завръщане в Топ 3. Той е само на 95 точки от Димитров.

През миналата година Гришо отпадна още в първия си мач. Той изненадващо беше елиминиран от аржентинеца Гуидо Пея след 3:6, 6:7.

Най-доброто постижение на Димитров в Маями е достигане до IV кръг. Тук той има победи над топимена като Анди Мъри (Вбр) и Томаш Бердих (Чех).

Джулия Терзийска записа осма поредна победа на турнири от най-ниския клас - фиучърс. Тя се справи с Лаура-Йоана Андрей (Рум) след 7:6 (3), 6:3 в Шарм Ел Шейх (Егип). На полуфинала българката ще срещне Анжелина Габуева (Рус). През миналата седмица българката спечели друг турнир.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене