Актрисата Дарил Хана дебютира като режисьор

Дарил Хана СНИМКА: туитър/dhlovelife

Актрисата Дарил Хана, известна с ролите си във филми като "Плясък", "Блейд Рънър" и "Убий Бил", дебютира като режисьор, предаде Ройтерс.

Режисьорският дебют на 57-годишната актриса - фентъзи уестърнът "Парадокс" с участието на музикални звезди от ранга на Нийл Йънг и Уили Нелсън, беше показан премиерно на фестивала "Саут бай Саутуест" в Остин, Тексас.

В интервю през последния фестивален ден Дарил Хана сподели, че филмът "Парадокс" е издържан в "духа на забавното", предава БТА. 

Актрисата не пропусна да засегне и горещите теми на изминалите няколко месеца - обвиненията в сексуални посегателства, отправени към редица влиятелни мъже в Холивуд, и неравноправието на жените във филмовата индустрия.

"Добре е, че хората поне започнаха да говорят за този проблем, който трябва да бъде разрешен", сподели Дарил Хана, визирайки секс скандала.

Актрисата е сред десетките жени, обвинили миналата година влиятелния продуцент Харви Уайнстийн в сексуален тормоз, припомня агенцията. Хана смята също, че застоят в актьорската й кариера до известна степен се дължи на намесата на продуцента, чиито нежелани аванси е отхвърлила.

Дарил Хана говори също и за неравноправието, с което се сблъскват жените във филмовата индустрия. Актрисата отбеляза, че за тях продължава да е трудно да получават финансиране, както и да бъдат вземани насериозно.

Хана обаче таи надежда за позитивна промяна. "Филмовата индустрия напомня за патриархална система, но вече се усеща разклащане на основите й", заяви актрисата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене