Актрисата Елън Баркин обвини Тери Гилиъм в сексуален тормоз

Елън Баркин СНИМКА: Ройтерс

Елън Баркин обвини режисьора Тери Гилиъм, че я подложил на сексуален тормоз в асансьор, след противоречивите му изказвания за движението #Аз също, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 

"Съветът ми към жените е "Не влизайте никога сами в асансьор заедно с Тери Гилиъм", е написала в Туитър 63-годишната актриса, която се е снимала в излезлия по екраните през 1998 г. негов филм "Страх и омраза в Лас Вегас". "Според Тери Гилиъм, за Харви Уайнстийн се говори, защото има много врагове, а не защото е подложил на сексуален тормоз или сексуално насилие над 100 жени. Какво защитавате, когато нападате движение, чиято цел е да защити жените?"

77-годишният режисьор неотдавна заяви, че дебатите за движението #Аз също са станали прекалено опростени, представяйки "свят на жертвите".

"Някои хора се възползваха - каза той. - Познавам момичета, които посетиха апартамента на Харви Уайнстийн и съвсем не бяха жертви. Сякаш глутницата е поела в свои ръце нещата."

Баркин, която се е снимала също във филмите "Бандата на Оушън 3" и "Джони Хубавеца", реагира чрез поредица свои туитове по адрес на режисьора.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене