Самоубийството на Европа

Европа е пред самоубийство, твърди британският автор, журналист и политически коментатор Дъглас Кеър Мъри в книгата си "Странната смърт на Европа". Той е едва на 38 години, но вече има авторитета на един от най-силните защитници на свободата на словото и съхраняването на европейската култура.

Мъри е проникновен критик на доктрината на мултикултурализма и предупреждава, че нашият континент е в режим на самоунищожение. Авторът е категоричен, че една от причините за това тревожно състояние е масовото пренасяне на цели народи в него. Мъри подчертава, че дълбоко обременена от вината за миналото си, Европа приема огромен брой имигранти, но това постепенно води до промяна в облика й.

Политическият анализатор обяснява, че масовото навлизане на милиони хора не би изглеждало като финален акорд за континента, ако Европа не изглеждаше, сякаш е загубила вяра в собствените си убеждения, традиции и наследство. Подплатена с внушителен масив проучвания, книгата описва разочароващия провал на мултикултурализма, на липсата на решение по въпроса за миграцията и увеличаващия се национализъм. Мъри прави две прогнози за Европа: едната - обнадеждаваща, другата - крайно тревожна, и задава въпроса "Кой път ще изберем?".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене