Храни, които не бива никога да даваме на кучето

Има стопани, които не обичат да експериментират с храната на любимеца си, има и такива, които не са толкова придирчиви и смело смесват различни марки и хранителни продукти, с които хранят кучето си.

Често се случва домашният любимец да бъде хранен с храна, предназначена за човека. Пуканки, пица, гевреци, моркови, диня са някои от видовете продукти, които понякога попадат в устата на кучето.

Това, че дадена храна е добра за вас не означава, че има същите качества и за любимеца ви. Забравете за тези 15 продукта, ако искате кучето ви да е здраво.

Шоколад

Теоброминът е токсична съставка, която се намира в шоколада. Нейните нива са по-високи в черния шоколад. Шоколадовата токсичност може да доведе до разстроен стомах, повръщане, усилена жажда, а в някои случаи гърчове, сърдечни смущения и смърт на кучето.

Сладки без захар

Обикновената бяла захар със сигурност причинява покачване на кръвната захар, което води до диабет, ако кучето постоянно се храни с такива продукти. Клиситолът, който се съдържа в захарта, стои зад хипогликемията, а ефектът от нея може да засегне черния дроб и нервната система.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене