Политолог написа историческа книга като социолог

Димитър Ганев

Пътят към конституцията” е историческа книга на политолог, който се занимава със социология. Това са три различни гледни точки към един политически документ и това я прави уникална и стойностна”.

Така политологът д-р Петър Николов описа първата книга на своя колега Димитър Ганев, която беше представена в клуб “Перото” на НДК.

Залата беше буквално препълнена с хора. Игла да хвърлиш в помещението, тя щеше да падне върху политолог. Тук-там имаше историци, социолози и журналисти.

Гилдията радушно приветства и похвали своя човек, чиято книга “стъпва на дисертационния му труд, защитен през ноември 2016 г.” и Ганев вече ще може да слага едно “д-р” пред фамилията си.

Освен от Петър Николов книгата беше представена и от друг политолог - доц. д-р Борис Попиванов. За качествата й говориха Георги Коритаров, доц. Румяна Коларова и др.

В книгата си, на фона на събитията в Източна Европа от началото на Горбачовата перестройка, Димитър Ганев задълбочено изследва ситуацията в нашата страна.

България се вписа в мащабния процес на институционализация на демократичната промяна. Ганев проследява пътя до българската кръгла маса и изследва специфичните й особености.

Решението й да се свика Велико народно събрание, което да изготви новата българска конституция, определя уникалния път, по който тръгна страната ни в прехода към демокрация.

Историците твърдят, че за да се погледне обективно на дадени събития, трябва да минат минимум 20–30 г. Дойде времето, в което трябва да подходим към тези събития с хладен политически анализ. Със своите 32 години Димитър Ганев го прави добре.

Той е роден през 1986 г. във Варна. Завършил е политология в СУ. Бил е стипендиант на фондация “Конрад Аденауер”. От 2011 до 201 6 г. работи в социологическата агенция “Галъп интернешънъл”.

От юни 2016 г. е съосновател на изследователски център “Тренд”. Редовен автор на “24 часа” с анализи на актуални политически събития.

Клуб "Перото" беше препълнен при представянето на книгата на Димитър Ганев "Пътят към конституцията".
Клуб "Перото" беше препълнен при представянето на книгата на Димитър Ганев "Пътят към конституцията".
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?
Неочаквано 93-годишният Клинт Истууд се появи на публично събитие (Видео, снимки)
5 храни, които повдигат настроението, според науката

Напишете дума/думи за търсене