Иниеста се отказва от Испания

Иниеста има 123 мача за националния отбор и е пети във вечната ранглиста

Легендата Андрес Иниеста слага край на своята епохата в националния отбор на Испания. Халфът на "Барселона" казва "адиос" на "ла фурия" след 12 години вярна служба. Това ще стане след края на световното първенство в Русия това лято. Иниеста направи признанието от лагера на испанците, които ще играят контроли с Германия и Аржентина на 23 и 27 март.
"Съдейки по настроението и чувствата си в момента, на световното първенство ще са последните ми изяви с националния екип - коментира Иниеста. - Нямам нужда повече да съм в този отбор. Не искам пак да съм на място, на което съм бил дълги години, просто за да съм там."
Иниеста постигна всичко с екипа на националния отбор - халфът остава в историята с победния си гол на финала на световното първенство през 2010 г., с който родината му стана за първи и засега последен път шампион на мондиал. Преди и след това капитанът на "Барселона" спечели и две европейски титли.
Гениалният халф е на крачка и от напускане на "Барса". Иниеста навършва 34 години през май и признава, че вече трудно може да поддържа високото си ниво.
"Остават няколко седмици, в които трябва да взема едно от най-важните решения в кариерата си - да остана или да си тръгна - коментира полузащитникът. - Разбирам, че вече съм на определена възраст, нещата се променят. Не е въпрос на любов или не, а на усещане. Ако си отида, е защото не мога да давам 100% като играч и като човек на моя клуб."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене