5 начина да предпазим брака от ледена епоха

Постоянно ни дават съвети как да „съживим” брака или дългогодишната си връзка, да събудим заспалата страст, да се измъкнем от скуката, да се влюбим отново един в друг. На мен обаче ми се струва, че практиката „след дъжд качулка” не винаги гарантира добри резултати. То е като с имунитета – ако навреме вземем мерки да го укрепим, ще си спестим грипа с всичките съпътстващи го неудобства (или поне ще ги смекчим). С други думи, ако между вас и половинката ви има тръпка, не я оставяйте да си отиде. Не се залъгвайте, че винаги ще е така, а вземете мерки, когато е най-горещо.

Излезте от дома си и мястото, където живеете

Повечето двойки имат склонността след първоначалния период на влюбване да се пуснат по пързалката на еднообразието: на работа, вкъщи, вечеря, секс, а уикендите посвещават на битовизми като чистене, пазаруване и готвене. Не ви казваме да потънете в мръсотия, но едва ли ще загинете, ако от време на време вместо да хванете прахосмукачката, избягате сред природата. Дори не е нужно да подбирате луксозен хотел или модна дестинация – просто отпрашете в неизвестна посока и действайте на мига, според обстоятелствата.

Сбогувайте се поне за ден с високите си претенции, наслаждавайте се на новото и непознатото. Или ако имате време и възможност, предприемете екзотично пътуване, например, до азиатска или африканска държава, но без строго подредена програма – заради спонтанността. Доказано е, че в по-необичайни и дори екстремни ситуации хората се сближават, а доверието между тях многократно нараства.

Целият текст продължава ТУК.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене