Как да спрем да се тревожим за всичко

Непрестанно има нещо, което ви се блъска тревожно в мислите и не ви остава време да се порадвате на живота. Дали ще съжалявате за нещо, или трябва да вземете важно решение, дали имате проблем със самооценката, или изпитвате тревога към бъдещето като цяло, черните мисли са с вас денем и нощем. Как да си помогнете.

Започнете да мисилте за тревогите по нов начин

Целенасочено се опитайте да видите тревогите си отстрани. Задайте си въпросите: за какво ми служи тази тревога? Тревогата помага ли на проблема да изчезне? Тревогата превенция ли е срещу проблемите? Или ги задълбочава?

Позволете си специално „време за тревога“

Много хора имат хронична тревога. Те най-често си повтарят: „не се тревожи за Х“ или „не мисли за Х“, но това е погрешно, защото, за да не се тревожиш за Х, ти трябва първо да си го представиш, тоест да мислиш за него. Дайте си по 15 минути на ден специално „време за тревога“ - позволете на черните си мисли в този четвърт час да потекат свободно. Не го правете в никакъв случай преди заспиване. Ще видите, че това упражнение ще ви даде контрол над тревогите, какъвто вероятно в този момент нямате.

Целият текст продължава ТУК.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър

Напишете дума/думи за търсене