"Левски" играе с Гунди на гърба

На 4 май се навършват 75 години от раждането на Георги Аспарухов

Най-голямата легенда на "Левски" Георги Аспарухов ще е част от "синия" тим през следващия сезон!

Това ще стане чрез новите екипи, с които ще играят футболистите. На тях ще грее ликът на най-обичания играч в историята на клуба, научи "България Днес". Той ще е там през целия следващ сезон, който ще е посветен на него.

Така от "Левски" искат да почетат Гунди, от чието рождение се навършват 75 години на 4 май. Новата екипировка ще е само част от всички дейности, предвидени по този случай.

Това ще е вторият случай в историята на "сините", когато ликът на човек ще е вграден във фланелките им. По време на шампионата 2016/2017 г. на екипите на "Левски" бе щампован капитан Димитър Списаревски. Тогава се навършиха 100 години от рождението на героя, бранил небето над София по време на Втората световна война.

По същия начин и на същото място на фланелките сега ще бъде щампован ликът на Гунди.

През сезон 2016/2017 "сините" играха с екипи с лика на Димитър Списаревски  Снимка: Владимир Стоянов
През сезон 2016/2017 "сините" играха с екипи с лика на Димитър Списаревски Снимка: Владимир Стоянов

"Левски" ще смени марката за екипировка, която ползваше досега. Вместо испанската Joma от последните години "сините" вече ще ползват тази на "Найк". Те вече са направили пробни мостри на официалния, резервния и третия екип на тима с вградения лик на легендарната деветка. Предстои да се избере крайният вариант, с който отборът ще играе през сезон 2018/2019.

Очаква се новата екипировка да бъде представена през май. Няма как да бъде ползвана на 4-ти в мача с "Ботев" (Пд), тъй като до края на първенството "сините" имат договор със стария доставчик. Дебютът на новите фланелки ще бъде в Лига Европа в средата на юли, ако "Левски" се класира за турнира.

На "Герена" предстоят още редица събития, с които да се отбележи 75-годишнината от рождението на легендарния футболист. Те ще започнат на 4 май, когато е рождената дата на Гунди. Тогава "сините" посрещат "Ботев" (Пд) - единственият друг отбор, за който Аспарухов е играл.

"Искаме да ви поканим на нов голям левскарски празник, с който достойно да отбележим юбилея от рождението на Гунди и да поставим начало на честванията - обявиха от клуба. - Тези чествания ще продължат с различни инициативи, най-важната от които е възстановяването на турнира за купата "Георги Аспарухов" с мач срещу авторитетен съперник."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене