Детска премиера в афиша на фестивала „Опера в парка“

На 23 юни в Парка на Военна академия „Г.С.Раковски“ предстои премиерата на детската опера „История с патоци, Мечо и Лиса“. Премиерата е в афиша на деветото издание на летния фестивал „Опера в парка“(15.06 - 15.07) и се очаква с нетърпение от малките приятели на Софийската опера и балет.

Музиката на „История с патоци, Мечо и Лиса“ е на известния български композитор Георги Костов. Либрето е на режисьора Юлия Кръстева, която е носител на наградата „Златното перо“ на Съюза на българките композитори“. Тя е създала текста по приказката в стихове на Огнян Герджиков „История с патоци, Мечо и Лиса, история дето съвсем ще ви слиса“ като е запазила основната сюжетна линия. Кръстева изтъква, че са прибавени два образа, които ги няма в оригинала, както и някои перипетии. Стиховете на песните са писани от Юлия Кръстева. За съвместната си работа с композитора Георги Костов режисьорът казва: „Плътно сме работили заедно, защото някъде се наложи да сменим дума, да прибавим друга…наистина направихме добър творчески тандем.“

„История с патоци, Мечо и Лиса“ е приказка за приятелството в гората.

Мечо е много любознателен, но и непослушен. Един ден, чакайки Мама Мецана да донесе закуска, Мечо тръгва на разходка из гората. И тогава той преживява различни приключения. Не след дълго попада в беда. Мечо е спасен, благодарение на неговия най-верен приятел – патето Човчо и дружината, водена от Зайко – Бързоножко- безстрашни. Накрая всички са щастливи, защото побеждава доброто.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене