Агуеро виси за световното

Серхио Агуеро вкара 30 гола за "Манчестър Сити" този сезон

Нападателят на "Манчестър сити" Серхио Агуеро е под сериозна въпросителна за предстоящото световно първенство по футбол това лято в Русия.
Голаджията се подложи на операция на коляното. Аржентинският национал със сигурност ще пропусне всички оставащи мачове до края на сезона във Висшата лига. Неговият "Манчестър Сити" вече си осигури предсрочно титлата в Англия.
Звездата на новия шампион във Висшата лига сам съобщи, че е претърпял артроскопия. Агуеро има проблеми в последно време с коляното си и не е играл от пет седмици. След спечелването на титлата нападателят в консултация с щаба на "Сити" е преценил да се подложи на операция.
"Възстановявам се от артроскопия. Напълно мотивиран съм да се върна скоро на терена", написа Агуеро в туитър. Очакванията са неговото пълно възстановяване да продължи 2 месеца. Шампионатът на планетата започва на 14 юни, така че все пак има шансове нападателят да бъде готов за мондиала. Проблем за него ще бъде липсата на игрова практика.
През сезона Агуеро се бореше с контузии, но въпреки това успя да вкара 21 гола във Висшата лига и общо 30 във всички турнири. В последните шест години аржентинският нападател неизменно ставаше голмайстор на "Сити". Той е и реализатор №1 в историята на клуба със 199 гола в 292 мача.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене