Меган Маркъл ще трябва да избере дали да носи тиара на бъдещата кралска сватба

Меган Маркъл не е заявила дали ще носи тиара на главата си на предстоящата кралска сватба, но ако го направи, ще може да избира от една от най-впечатляващите колекции бижута на планетата, предаде Асошиейтед прес.

Това е така, защото Елизабет Втора, бабата на бъдещия й съпруг принц Хари, притежава стотици тиари, а традицията повелява кралицата да предостави на Маркъл възможността да заеме едно от тези бижута. В колекцията на кралицата няма недостиг на диаманти, нито на рубини, сапфири и смарагди. Смарагдите в украсата на тиара могат да бъдат заменени с перли.

Изборът на Маркъл вероятно няма стане известен до 19 май, когато тя ще се омъжи за принц Хари в параклиса Сейнт Джордж и официално ще стане член на кралското семейство. Някои от най-известните бижутери в Лондон обаче се надяват, че Меган няма да обърне гръб на тиарите, за да предпочете по-егалитарен външен вид.

36-годишната американска актриса Маркъл е известна с усета си за съвременна мода и може да изненада всички, като вместо носене на тиара, предпочете по-малко величествен и по-достъпен външен вид. Но Омар Ваджа, директор по продажбите в известния бижутерски магазин "Бентли енд Скинър" в Лондон, смята, че тя ще следва традицията. "Стилът й на обличане е модерен и непринуден - каза той. - Тя вероятно ще предпочете нещо малко и скромно. Тя ще има богат избор - става въпрос за стотици тиари."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене