Анна Шехтова снима карибски карнавал

Снимки от пищния фестивал, които ще могат да се видят и купят в галерия "Нюанс".

Кадите могат да се видят само 3 дни в галерия "Нюанс"

“Карнавал” - благотворителната изложба на фотографа Анна Шехтова - успешна манекенка, сега съпруга на влиятелен бизнесмен, ще бъде открита днес в столичната галерия “Нюанс” (ул. “Иван Денкоглу” 42 - до пл. “Гарибалди”) и ще продължи едва 3 дни. Тя събира 25 невероятно експресивни и пищни кадъра от популярния карибски фестивал на остров Санта Лучия. Те ще могат да се разгледат между 20 и 23 април. Средствата от продажбите ще бъдат

предоставени на

Националната

професионална

гимназия по

фотография -

София, за подпомагане на талантливи деца.

Тя е категорична, че работата като манекенка не ѝ липсва, защото фотографията ѝ дава необходимия творчески подтик. Анна била на почивка със семейството си на карибския остров Санта Лучия и случайно получила покана да снима костюмите за карнавала. Върнала се отново за дните на провеждането му през август и направила много снимки, които сега няма търпение да покаже на българските зрители.

Като студентка Анна Шехтова започва работа като модел. Има участия в ревюта, реклами, няколко корици на престижни модни списания, кариера на актриса в български и американски продукции. “Като модел дълги години се наслаждавах на света на модата, изучавайки всяка част от него, научавайки различни аспекти и детайли от този бизнес”, казва за този период Анна. За радост на модните букъри тя има също толкова красива близначка - Боряна.

Анна е завършила “Английска филология” и повече от 15 години управлява фирма за превод и легализация. От шест години живее със семейството си в Дубай, където завършва фотографско образование. Не спира да е активна в различни уъркшопи и master classes.

Ежегодно участва

в най-значимия

фотографски ивент

Gulf photo plus photography week, на който се събират световноизвестни имена във фотографията , организират се различни лекции, работилници, класове и т.н.

В Дубай има силна традиция във фотографията и се инвестира много в популяризирането ѝ. През 2011 се учредява организация под патронажа на шейх Хамдан - HIPA, посветена на насърчаване и поддържане на изкуството, културата и иновациите. Тя ежегодно провежда най-престижния международен фотографски конкурс, давайки шанс на талантливи фотографи да представят творчеството си. Тази година като член на организацията, Анна е поканена и присъства на официалната церемония по награждаването.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Какъв е бил сексът преди 200 години?
3 типа жени, които мъжете никога не изоставят
Рапърът Нели и Ашанти са в очакване на първото си дете (Видео)
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му

Напишете дума/думи за търсене