Орлин Павлов запознава ученици с пакостите на Зайчето Питър

Орлин Павлов прочете откъс по желание на учениците.  СНИМКИ: “24 ЧАСА”

Дълги уши, пухкава опашка, синьо яке и пакостливи помисли. Това описание приляга на популярния от литературата и киното герой - Зайчето Питър. В ролята на дългоухия пакостник влиза Орлин Павлов, който, освен че озвучава анимационния герой, посети столично училище, за да прочете откъси от книгата “Зайчето Питър”. Павлов прие поканата на Книгоиздателска къща “Труд” да влезе в час на деца от 102-о СОУ “Панайот Волов”.

Срещата на актьора с учениците премина с много усмивки и снимки за спомен. Орлин Павлов прочете част от книгата по избор на децата, но преди това всички си припомниха завръзката на сюжета. За изненада на Павлов

всички деца бяха

прочели историята

на пакостливия заек и дори си бяха направили маски на героите, както и илюстрации по книгата. Учениците показаха познанията си, като отговаряха на въпроси, свързани със “Зайчето Питър”, а дори две момчета разиграха кратка сценка от книгата.

Запознанството с актьора приключи с песен. Всички заедно изпяха песента на Графа, Любо Киров и Орлин Павлов “Заедно”. За изненада на Павлов децата леко бяха променили текста с нов куплет “четем заедно, растем заедно”. След песента дойде и дългоочакваният от децата момент за снимки и автографи. Актьорът не пропусна нито един от желаещите за селфи. Разписа книгите на всички и не пропусна да насърчи децата да не спират да четат.

Две от децата разиграха малка сцена от “Зайчето Питър”.
Две от децата разиграха малка сцена от “Зайчето Питър”.

Орлин Павлов дава гласа си за дублажа на холивудската анимация “Зайчето Питър”. Филмът е по българските кина от 30 март 2018 г. и все още се радва на

голямо посещение

от страна на

малките зрители

В книгата на английската писателка Биатрикс Потър непокорното зайче се опитва да се промъкне в зеленчуковата градина на фермера г-н Макгрегър в компанията на доста съмишленици. Краткотрайната, но бурна радост от смъртта на възрастния мистър Макгрегър е увенчана в грандиозен купон. Но точно в разгара на партито се появява внукът на Макгрегър – още по-озлобен и мразещ животни. Вечната вражда между Питър и мистър Макгрегър излиза извън пределите на зеленчуковите лехи и се разпростира до Лейк Дистрикт, а след това и в Лондон. Враждата между зайчето и злия внук е не само за това кой ще владее градината, но и кой е по-близък до сърцето на съседката – красивата художничка Беа, която много обича животните.

Актьорът се снима с всички деца и раздаде автографи върху книжките им.
Актьорът се снима с всички деца и раздаде автографи върху книжките им.

Една от книгите подписана от Орлин Павлов.
Една от книгите подписана от Орлин Павлов.

От книгата на Биатрикс Потър все пак проличава, че пакостливият дългоух заек е с добро сърце. Особеност във филма е, че вместо старото синьо елече сега то носи модерно дънково яке и нито един музикален хит не му е чужд. Идеята на “Зайчето Питър” идва на авторката от нейното детство. Тя е била затворено дете, чиито

най-близки приятели

са били домашните

животни

- зайци, мишки и прасенца. Книгоиздателска къща “Труд” притежава ексклузивните права за България върху произведенията на Биатрикс Потър. На базара на книгата през май 2017 г. в НДК редом с големите томове на Чърчил президентът Георги Първанов взема за внуците и приказките на Потър.

В края на срещата Павлов и учениците изпяха песента “Заедно”, но с по-различен текст.
В края на срещата Павлов и учениците изпяха песента “Заедно”, но с по-различен текст.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене