Как Ричард Гиър се ожени тайно за 33 г. по-млада испанка

Двойката пристига на кинофестивал в Сан Себастиан през лятото на 2016 г.

Александра Силва е дъщеря на бивш вицепрезидент на “Реал” Мадрид

68-годишният актьор Ричард Гиър тайно от медиите взе за жена 33 години по-младата от него Александра Силва, испанска предприемачка и активистка, съобщи испанският в. “Ел Паис”. Гражданският брак бил сключен в началото на април, а тържеството за близките и приятелите ще е на 6 май.

Гиър и 35-годишната Силва ще направят скромна церемония в дома си в Ню Йорк. Други издания сочат, че това ще стане във Вашингтон на 5 май.

Това е трети брак за главния герой от “Хубава жена”.

Той бе женен за

супермодела

Синди Крауфорд

между 1991 и 1995 г., а от 2002 до 2013 г. беше съпруг на актрисата Кели Лоуъл, с която имат син Хомър Джеймс, днес на 18 години.

Лоуъл е позната като едно от момичетата на Джеймс Бонд. Разводът ѝ със звездата бе обявен едва през 2016 г., когато той вече имаше сериозна връзка със Силва. Три години пред съда двойката водеше борба кой да вземе попечителството над детето и каква част от 100-те милиона състояние на Гиър да остане за втората му съпруга.

Александра Силва също минава под венчило не за първи път. Тя бе омъжена за магната в минната промишленост Говинд Фридланд и има с него 5-годишен син - Албърт. По време на брака си с милионера испанката е управителка на един от най-стилните хотели на Средиземноморието - “Вила Тревил”, където отсядат знаменитости и богаташи. Имението, в което е разположен хотелът, някога принадлежало на режисьора Франко Дзефирели, а в него са отсядали Мария Калас и Елизабет Тейлър. По ирония на съдбата именно

там пламва искрата

на любовта ѝ с Гиър

“Ричард беше моят герой в реалния живот. Бях като изгубена, без светлина и когато го срещнах, това даде смисъл на живота ми”, заявява Силва пред испанското сп. “Ола”. На свой ред актьорът обяви, че у Александра е намерил спокойния и щастлив живот, за който винаги е мечтал. Че двамата смятат да се женят, се заговори миналия декември, когато Александра бе забелязана с голям диамантен пръстен на безимения си пръст. “Кармата ни привлече, когато се видяхме”, казва Ричард.

Връзката на чаровния холивудски съблазнител и родената в Галисия Силва започва през 2014 г. в италианския курорт Позитано на крайбрежието на Амалфи. За първи път двамата се появяват публично през 2015 г. в Мадрид на премиерата на филма Time Out of Mind, където Гиър играе бездомник. 

Гиър и любимата му Александра се целуват на премиерата на филма му “Вечерята” по време на фестивала в Берлин през февруари 2017 г.
Гиър и любимата му Александра се целуват на премиерата на филма му “Вечерята” по време на фестивала в Берлин през февруари 2017 г.

Силва е дъщеря на прочутия испански бизнесмен и бивш финансов вицепрезидент на “Реал” Мадрид Инасио Силва. Тя твърди, че актьорът е близък приятел на семейството, но искрата пламнала по времето, когато изживявала проблемите около развода си с Фридланд след 8 години брак.

Сближила ги и благотворителната им работа. И двамата са увлечени по различни хуманитарни каузи, а Силва в момента активно работи с фондация, помагаща на бездомните. Гиър пък от години е ангажиран със защитата на каузата за независим Тибет, а страстта му да говори по тези въпроси невинаги през годините срещаше одобрение в холивудските среди.

Ричард и Александра много искали да създадат семейство, въпреки че според “Ола” няма индикации тя да е бременна. Слуховете за евентуална бременност тръгнали, след като

двойката била

забелязана в

инвитро клиника

в Ню Йорк, където младоженката и синът ѝ се преместили заради филмовата звезда.

Актьорът със сина си през 2007 г. в Ню Йорк
Актьорът със сина си през 2007 г. в Ню Йорк

В началото на връзката им Гиър и Александра живеели разделени през голямата част от годината, тъй като тя прекарвала повече време в Мадрид заради детето си. Миналата година пък Силва твърдеше, че двамата нямат намерение да узаконяват връзката си заради травматичните емоционални преживявания покрай разводите си. “Идеалната двойка е съставена от двама души, които могат да бъдат онова, от което другият се нуждае.

Аз живея като

във филмите”,

каза тогава испанката.

Роден във Филаделфия на 31 август 1949 г., Ричард Гиър отраства във ферма в щата Ню Йорк, преди да спечели спортна стипендия в университета в Масачузетс. Учи философия и драма, но решава да напусне, за да опита да направи кариера на сцената и екрана. За Гиър това не е лесен избор, защото му се налага години наред да работи като келнер, докато търси ангажименти като актьор. 

Той обаче е сигурен в съдбата си, защото, докато веднъж сервира в ресторанта на Робърт де Ниро, му казва, че един ден ще е успял като него.

Пиеса на Бродуей, в която играе затворник хомосексуалист, най-после привлича вниманието на критиката към него. Ролята му на мъжка проститутка в “Американски жиголо” пък му носи много овации, но едновременно

тръгват слухове,

че е гей

Гиър отказва да коментира темата. С течение на годините актьорът е свързван с едни от най-красивите жени в света, сред които е и първата му съпруга - супермоделът Синди Крауфорд. Не са им спестени обаче клюките, че бракът им е просто параван и реклама. Сред ранните му завоевания са също Присила Пресли и Ким Бейсинджър.

Кариерата на Гиър е белязана с шеметни възходи и падения. Вероятно поради факта, че се отнася пренебрежително към славата и поема рискове, от които другите актьори бягат. След феноменалния успех на “Офицер и джентълмен” през 1982 г. прошареният хубавец се отдава на защитата на правата на човека и отказва водещи роли като тази в “Умирай трудно” и “Уолстрийт”. Вместо него ги получават Брус Уилис и Майкъл Дъглас.

През цялата 1986 г. Гиър е на мисия в Никарагуа, Хондурас и Салвадор, където хиляди хора умират във въоръжени конфликти. От онова време датира и запознанството му с Далай Лама, чието учение става особено близко на сърцето му. Известно е, че Гиър е будист.

Точно когато мнозина мислят, че се е отказал от киното, през 1990 г. актьорът

триумфално се

завръща

на екрана

с “Хубава жена”, където си партнира с Джулия Робъртс. 90-те години на миналия век са едни от най-силните му. Тогава се появяват филми като “Последен анализ”, “Съмърсби”, “Първият рицар”, “Първичен страх”, “Булката беглец”, “Есен в Ню Йорк”. Актьорът композира, свири добре на пиано и китара, а заради “Чикаго” се научава да танцува прекрасно степ.

Политическата му дейност обаче не секва и след 1993 г.

му е забранено

да връчва награди

на оскарите,

защото тогава използва сцената, за да критикува китайското правителство. През 2007 г. пък призовава да бъдат бойкотирани олимпийските игри в Пекин през 2008-а.

Последните му роли във “Вечерята” и “Трима християни”, излезли на големия екран през 2017 г., не направиха кой знае какво впечатление.

На 50 години, когато за първи път става баща, Гиър е избран от сп. “Пийпъл” за най-секси мъж. Въпреки многото си запомнящи се роли той няма “Оскар”, нито дори номинация за най-престижната филмова награда.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене