Мерил Стрийп свекърва на Никол Кидман в "Големите малки лъжи"

Никол Кидман публикува снимка с Мерил Стрийп на снимките на сериала.  СНИМКА: ИНСТАГРАМ НА НИКОЛ КИДМАН

Тя е една от най-големите холивудски актриси на всички времена, с рекордните 22 номинации за “Оскар”, която най-накрая се изкуши пак да се върне на тв екрана след голяма пауза. Направи го заради сериала “Големите малки лъжи”, към чийто екип се присъединява за втория сезон. 68-годишната звезда започна снимките по него редом до титулярките Никол Кидман, Рийз Уидърспун и Лора Дърн в Калифорния.

Мерил Стрийп рядко участва в тв продукции - последно имаше малка роля в Web Therapy през 2012 г. Явно екипът на доста награждавания “Големите малки лъжи” е успял да я спечели и с интересната история, и с брилянтната актьорска игра, и с изобилието на сложни женски образи.

Драматичният сериал е базиран по едноименния роман на Лиан Мориарти и разказва за три майки на деца от началното училище, чиито животи се обръщат с главата надолу след едно убийство в града, в който живеят.

В новите епизоди Стрийп ще влезе в образа на Мери Луиз Райт - майката на починалия в първи сезон Пери Райт (Александър Скарсгард) и свекърва на жертвата на домашно насилие Селест Райт (Никол Кидман). Героинята й пристига в градчето Монтерей, търсейки отговори, и притеснена за своите внуци след смъртта на сина си.

Рийз Уидърспуун и Никол Кидман с другото ново попълнение за втория сезон - кучето Джоли  СНИМКА: ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА РИЙЗ УИДЪРСПУУН
Рийз Уидърспуун и Никол Кидман с другото ново попълнение за втория сезон - кучето Джоли СНИМКА: ИНСТАГРАМ ПРОФИЛ НА РИЙЗ УИДЪРСПУУН

“Тя дълбоко обича сина си - както една майка би обичала сина си. Тя има доста напрегната връзка със снаха си, така че предстоят сложни и тежки моменти”, разказва за новия персонаж Лиан Мориарти пред “Дейли телеграф”.

Героинята на Мерил Стрийп е специално измислена заради нея. Лиан Мориарти неслучайно избира тя да се казва Мери Луиза - това е истинското име на голямата актриса.

А колегите на Стрийп в сериала едва ли биха могли да бъдат по-щастливи от това, че тя им партнира в новите епизоди. “Вече започнахме снимките заедно. Толкова е интересно. Тя е наистина прекрасна, а да я гледаш как върши работата си - това наистина е изкуство”, каза за нея преди дни Никол Кидман. И допълва: “Тя е такава професионалистка - появява се и винаги е навреме, подготвена.” Кидман описва Мерил Стрийп като изключително земен човек, който се държи добре с всички от екипа.

“Големите малки лъжи” спечели осем статуетки “Еми” и четири награди “Златен глобус”. Този успех убеди продуцентската къща на Рийз Уидърспуун да продължи сериала и сюжетът да надмине рамките на историята, разказана от Мориарти.

Актрисите от сериала държат статуетките  “Златен глобус” след тазгодишната церемония.
Актрисите от сериала държат статуетките “Златен глобус” след тазгодишната церемония.

Очаква се вторият сезон да бъде от общо седем епизода и всички те да бъдат режисирани от англичанката Андреа Арнолд. Премиерата му ще бъде най-рано догодина. Според HBO той ще изследва теми като “пагубната роля на лъжите, устойчивостта на приятелството, крехкостта на брака и, разбира се, убийствено трудната задача на един родител”.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене