Изстрелват руски спътник за дистанционно сондиране на Земята в края на годината

СНИМКА: Pixabay

Изстрелването на руския спътник за дистанционно сондиране на Земята "Електро-Л" номер 3 е планирано за края на годината от космодрума Байконур и засега не е отложено за 2019 г., предаде ТАСС. Това заяви пред журналисти заместник главният генерален директор на Роскосмос по автоматичните космически комплекси и системи Михаил Хайлов.

По-рано бе оповестено, че изстрелването на "Електро-Л" номер 3 може да бъде отложено, тъй като спътникът ще мине топловакуумни изпитания до края на годината, предаде БТА.

"Космическият апарат се строи съобразно сроковете за изстрелването му през 2018 г. - поясни Хайлов. - Решението за изстрелването се взема от комисия." По думите му, построяването на апарата върви по график.

Хайлов допълни, че през тази година е предвидено да бъдат изстреляни други три спътника за дистанционно сондиране на Земята - апарат "Метеор" и два апарата "Канопус". Те ще бъдат изстреляни от космодрума Восточний през ноември-декември.

"Електро-Л" номер 1 бе изведен в космоса в началото на 2011 г. и в момента се използва в ограничен режим. "Електро-Л" номер 2 бе изстрелян на 11 декември 2015 г.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)

Напишете дума/думи за търсене