Гришо помете "черната котка"

Гришо излиза утре срещу Малек Джазири

Григор Димитров помете един от най-неудобните си съперници в мъжкия тенис тур - Жил Симон (Фр), с 6:2, 6:1. С успеха българинът се класира за III кръг на турнира в Барселона (Исп). Това е най-добро постижение в надпреварата за хасковлията. До момента Гришо беше стигал веднъж до II кръг през 2013 г.

Още в началото на двубоя Димитров показа, че ще доминира. Той имаше проблеми при 2:2 в първия сет. Тогава отрази три поредни брейкбола, а още в следващия гейм успя да пробие.

Французинът рухна, след като сдаде своето подаване още в началото на втория сет. Въпреки това Симон продължава да води в директното съперничество с Димитров с 5:4 победи. Никога досега Гришо не беше побеждавал ветерана на клей.

Страхотното представяне на водещата българска ракета беше негово най-убедително през сезона. На осминафинала Димитров ще има коварно препятствие в лицето на Малек Джазири (Тун). Двамата играха през февруари. 34-годишният африканец, който е 88-и в света, спечели сензационно с 4:6, 7:5, 6:4.

Жребият беше много благосклонен за поставения под №2 в схемата Димитров. Той избегна големите имена Рафа Надал, Новак Джокович и Давид Гофен поне до финала.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог
Как лошият шеф пречи на любовта
След Милано и Торино забрани пушенето на открито
Есенната колекция на "Диор" връща в Холивуд от 30-те и света на Марлене Дитрих
Защо ружът е толкова важен за грима

Напишете дума/думи за търсене