В Лас Вегас раздадоха 20-ите годишни награди за латино музика на сп. "Билборд"

Луис Фонси и Деди Янки Кадър: www.billboard.com

Състоялата се в Лас Вегас двадесета годишна церемония за наградите за латино музика на сп. "Билборд" премина под знака на хитовото парче "Despacito", съобщи сайтът на изданието.

През 2017 г. песента "Despacito" на пуерториканските звезди Луис Фонси и Деди Янки и версията, записана в сътрудничество с канадския певец Джъстин Бийбър, се превърнаха в глобален хит, предава БТА. 

Победният ход на хитовото парче започна от миналогодишната церемония за наградите за латино музика на сп. "Билборд", когато песента прозвуча на живо за първи път, припомня изданието.

Година по-късно "Despacito" спечели шест отличия на наградното шоу - за най-горещо латино парче на годината, вокално събитие на годината, най-излъчвана песен на годината, най-стриймвана песен на годината, дигитална песен на годината и латино поп песен на годината.

Изпълнителите на хита "Despacito" Луис Фонси, Деди Янки и Джъстин Бийбър също триумфираха на церемонията. Деди Янки спечели осем отличия, а Фонси и Бийбър - по седем.

Освен призовете, които им донесе хитовото парче, Деди Янки, Луис Фонси и Джъстин Бийбър спечелиха и индивидуални отличия. Сред тях са наградата на Деди Янки за самостоятелен латино ритъм изпълнител, на Луис Фонси за най-горещи латино хитове и на Бийбър за изпълнител, прекрачил жанровите граници.

Колумбийската звезда Шакира спечели пет отличия за латино музика на сп. "Билборд", сред които за изпълнителка на горещи латино хитове, албум на латино изпълнителка и латино поп албум на годината.

Голямата награда за изпълнител на годината беше присъдена на пуерториканския певец Хуан Карлос Осуна Росадо, който се изявява със сценичния псевдоним Осуна, пожънал глобален успех с поредицата си от сингли и дебютния си албум "Odisea".

С приз за цялостно творчество бяха почетени рокаджиите от "Мана" - една от най-известните латиноамерикански групи в света.

Сред изпълнителите на церемонията бяха латино дивата Дженифър Лопес, която представи новото си парче "El Anillo", Луис Фонси, Деди Янки, Джъстин Бийбър, Рики Мартин, Осуна, Карди Би. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса
Котките наистина ли пазят от лоша енергия?

Напишете дума/думи за търсене