Искате по-висока заплата? Ето как

снимка: Pixabay

В условията на днешния пазар повечето от кандидатите за работа са отчаяни за получат предложение за работа независимо каква. Но дори и да сте нови в някаква индустрия или да сте били безработни известно време, трябва ли да се хвърляте като слепци на първата срещната оферта?

Нищо не прави по-неспокойни кандидатите за работа, както преговарянето за заплатата. Непрекъснато ни се върти в главата дали няма да поискаме прекалено много, или пък ще направим дъмпинг на самите себе си, ако назовем сума, която не само че няма да отговаря на нашата квалификация, но ще ни направи да изглеждаме ненужно и неуважително евтини в очите на бъдещия ни работодател.

Ето няколко ключови грешки, които трябва да се избягват при преговори за работното ви заплащане.

Не бъдете неподготвени

В някои случаи още на първо интервю, работодателят е възможно да ви попита за очакваната от вас заплата. Напишете си домашното и предварително разберете каква е приемливата и адекватна цифра за позицията, за която кандидатствате. Не бъдете алчни, нито подценяващи своите работни качества.

Не избързвайте

Ако първото интервю е към края си и не са ви задали въпроса за заплащането, затрайте си и вие. Когато ви се обадят, за да ви съобщят, че именно вие сте кандидатът, на когото са се спрели, тогава определено ще имате предимство да договаряте по-висока цена за труда си.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене