Японска бананова диета топи килограми

Голяма част от диетите се основават на консумацията на един вид храна – плодове, зеленчуци, зърнени, бобови. Но специалистите постоянно предупреждават, че нито една от тях не е балансирана и напълно безопасна за организма. Японците са разработили метод за отслабване, който позволява ефективно да се свалят килограми, чието основно правило е на закуска да се консумира по един банан и чаша вода на стайна температура. До втората закуска е забранено както да се яде, така и да се пие вода.

Защо банани

Мнозина погрешно смятат, че бананите са противопоказни за хората, които искат да отслабнат. Този мит обаче вече е развенчан.

На първо място, бананите бързо и за дълго утоляват глада, благодарение на съдържанието на фруктоза. Един средно голям, добре узрял банан съдържа не повече от 70 ккал и реално в него няма мазнини. За сметка на това е богат на калий, магнезий, желязо, фосфор, калций и натрий, а също и на цинк, селен, витамини от групата В, А, С, Е, К, РР. За разлика от други плодове (например цитрусовите) бананите не дразнят лигавицата на стомаха. Освен това те имат способността да извеждат излишните течности от организма, да отстраняват отоците, да понижават стреса и да подобряват настроението.

Целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йордан Лечков стана за първи път дядо
Чао на бръчките около очите
Елиф Шафак: Бог е изкусен часовникар. Толкова точен е Неговият ред, че всичко по земята се случва, когато му дойде времето
Когато обичаме и мразим партньора си едновременно
Най-странните фетиши в секса

Напишете дума/думи за търсене