6 идеи за нетрадиционни предястия

Зеленчуков чипс

10 мин (без времето за печене)/ 1–2 порции

Нарежете на тънки слайсове 1 глава цвекло, 2 моркова и 2 картофа. Поръсете ги със сол или подправки на вкус. Върху тава, покрита с хартия за печене, запечете първо картофите на 180°С до златиста коричка. Отделно изпечете цвеклото на 150°С за около 40 мин, като периодично разбърквате. Морковите изпечете за 40 мин на 140°С. Поднесете готовия чипс със сос или дип по желание – домашен кетчуп,кисело мляко с копър и др.

Тънка пица с круши и сирене

25 мин (без времето за втасване на тестото)/ 1–2 порции

За тестото смесете 4 с.л. брашно, 2 г мая и сол на вкус в кухненски комбайн. Отделно разбъркайте 1 ч.л. зехтин и 3 с.л. вода. Съберете двете смеси и на ръка замесете хомогенно тесто. Месете 2 – 3 мин на посипан с брашно плот. Покрийте с кърпа и оставете на топло за

40 мин, докато тестото увеличи размера си 2 пъти. Отново размесете за 1–2 мин. Разстелете в тава. Обелете 1/2 круша, почистете от семената и нарежете на тънки резени. Нарежете на тънко 50 г моцарела. Наредете върху тестото крушите, отгоре сложете моцарелата, поръсете с щипка кафява захар. Печете 6–7 мин 220°С. Преди поднасяне и нарежете на 4–6 части и украсете със свежа рукола.

За останалите идеи четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене