Българската азбука в картини на известни художници пред Народния театър
24 часа онлайн | 15 Май 2018 г. | 53 показвания | 0 коментара

„За Буквите – Кирилицата в съвременното българско изкуство” - тази изложба ще радва столичани до 28 май в Галерия на открито пред Народния театър. Тя е дело на фондация „Ценности” на бившата първа дама Антонина Стоянова,  Столичната община, община Пловдив, Пловдив Европейска столица на културата 2019 и Градска художествена галерия –Пловдив. 

Трийсет пловдивски художници излагат по едно платно, на което е нарисувана буква от българската азбука. Сред авторите са Станимир Видев, Николай Кучков, Недко Итинов, Вълчан Петров, Васко Стоев, Нели Ценова.

Гайдари от Българската национална гайдарска асоциация от Родопите откриха вчера изложбата.

Кметът на София Йорданка Фандъкова изпрати писмо до Антонина Стоянова: „Да пазим и съхраняваме ценностите на обществото и културата чрез изкуството е иновативен подход, с който младото поколение разбира важността на традициите и корените си.

Поздравявам ви за устрема и и всеотдайността, с които работите, за да защитавате отстоявате ценностите на българската култура, защото един народ, който не познава завереното му наследство не може да се развива и да надгражда постигнатото от поколенията преди него”.

Това не е първото представяте на „За Буквите – Кирилицата в съвременното българско изкуство” . Изложбата бе представена и в  Двореца на нациите в Женева. 250 милиона души в Европа и Азия пишат на кирилица, каза тогава при откриването Антонина Стоянова.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★
Късмет: ★★★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

“Празненството ми започва с гостуване в сутрешния блок на БНТ и ще ходя на проба за рокля, която си шия. Така ще отпразнувам рождения си ден”, каза Камелия Тодорова. На празника си тя ще направи и генерална репетиция за концерта, който ще е на 24 януари в столичен клуб. Там ще бъде и промоцията на новата ѝ песен “Нежно и бавно”.

Един от шефовете на разбитата преди дни банда за уреждане на мачове в тениса в Испания е изключително близък до България. Това твърди английският разследващ журналист Деклан Хил, който е един от най-големите специалисти по черно тото в света. “Разполагам с документи още от миналото лято. Но няма да ги разкрия,

Папараци спипаха Кяри Симъндс да пощипва по дупето 54-годишния британски политик Когато си на линията и загряваш да си следващият премиер на Великобритания, много трябва да внимаваш за публичното си поведение и по възможност да не позволяваш да те пощипват по дупето. Това е елементарен пиар урок, нещо като да не заставаш пред врати с надпис WC.

РАБОТА В началото на седмицата се заемете с изготвянето на ...
РАБОТА От началото на седмицата работете усилно и ще ...
РАБОТА В петък и почивните дни вашата самоувереност и ...
"На 37 години се чувствам прекрасно. Влюбена съм, загубена ...
РАБОТА От първия ден на седмицата се възползвайте от ...
Орлин Павлов отново събира почитатели в София, за да ...
Секс символът на тениса Рейчъл Стълмън идва в България през ...
Ник Касаветис създава “Тетрадката” и “Отмъщение по ...
Аделина уреди в шоуто да носят нейни дрехи Находчив бизнес ...
Аделина уреди в шоуто да носят нейни дрехи Находчив бизнес ...
Аделина уреди в шоуто да носят нейни дрехи Находчив бизнес ...
“Ако имаме късмет, може да видим и гърбати китове”, каза ...
Халваджиян мълчи, от „Нова“ не анонсират предстоящ ...
Обичаната изпълнителка Николина Чакърдъкова за втори път ...
Певецът Ар Кели вече не е сред изпълнителите на "Сони ...
Лентите "Роди се звезда" на Брадли Купър с участието на ...