Андрей Арнаудов става татко до дни

От ляво на дясно: Владимир Николов, Мария Янева от фондация “Искам бебе”, Андрей Арнаудов, Нели Хаджийска и Моника Иванчовска от ДНК.

За да го кръстиш, първо трябва да се роди. Такъв е слоганът на второто издание на националното кръщене, организирано от ДНК (Движение за национална кауза), в което един от двигателите е тв водещият Андрей Арнаудов. Сякаш символично, тъй като той самият ще стане баща до дни.

Приятелката му Емануела е в напреднала бременност, а бебето вероятно ще е едно от хилядите, които ще бъдат кръстени на второто национално кръщене на 7 октомври. Вече са записани около 1000 деца - толкова, колкото бяха миналата година, но кампанията продължава до септември, така че броят им ще нарасне.

"Да имаш дете не е като да си поръчаш пица по телефона и тя да дойде след 40 мин. Аз лично когато реших да имам дете, се наложи да почакам. Чаках болезнено дълго и вече знам. Материалният успех, заради който все отлагаме раждането на децата, сам по себе си не носи щастие. Виждаме опашките пред клиниките за репродуктивна асистенция, това каза водещата на "Търси се..." по Би Ти Ви Нели Хаджийска, която е сред посланиците на кампанията. Тя призова младите жени да не отлагат раждането заради кариерата.

"от 15 години влизам в домовете ви всяка неделя и ми гостуват много успешни хора. Всички те казват, че смисълът и щастието са в децата. Никой не ми е дал различен отговор", допълни тя.

Тази година обаче няма да има известни кръстници, защото всички те вече ще са посланици. Впрочем към тях се присъединява и Мария Илиева, която стана майка преди 3 месеца и половина. Промяната е, защото “90% от родителите миналата година бяха довели на кръщенето свои приятели за кръстници. А и известните хора са изключително заети и им е трудно да общуват със семействата на кръщелниците си”, обясни Арнаудов.

Сред миналогодишните кръстници бе и волейболистът Владимир Николов, който има 4 деца. Най-малкото от тях е на 2 г. и половина. 

"На терена съм имал много победи и загуби. Но те бързо отминават. Едно чувство от вчера обаче не мога да сравня с нищо друго. Бяхме в спортната зала, откъдето трябваше да вземем големия ми син от тренировка. В един момент установихме, че малкият е изчезнал. Нямаше го 10 мин, в 8 от тях аз съм го търсил. Той си е играл, като се е крил. Търсихме го 50 човека. Не мога да ви опиша какво чувствах. И мислех само как ще се прибера вкъщи и ще кажа на жена ми "Изгубих Филип!", разказа волейболната звезда, като уточни, че малко по-късно детето било намерено.

Юлияна Дончева пък призова младите да раждат рано.

"Не искам да съм пример за жените, нищо, че съм майка на малко дете, а наближавам 50 г", каза журналистката и бивш депутат и заяви, че особено първо дете трябва да се роди и отгледа на по-млада възраст. "Ако искат да имат второ, трето и повече деца, може да раждат на по-късна възраст", допълни Дончева. Всички те получиха плакати за участието си в кампанията.

ДНК подготвя и нова платформа - Bulgaria Wants You, за емигранти и чужденци, които искат да живеят у нас. В нея ще се предлагат обяви за работа, имоти и информация, социални услуги и трудова борса за българи, желаещи да се върнат и за чужденци, които искат да дойдат в България, като обединява медия, потребителски регистър, социална мрежа и представлява място за концентрация и комуникация с диаспората и стимулиране на активност.

 "Сред поредица от неуспешни срещи с държавните институции, се налага сами да лансираме платформата, като очакваме това да се случи още през есента на тази година.“, посочи Арнаудов и допълни: 

“Това е вариантът да се увеличи населението ни, без да раждаме по 6 деца”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
5 храни, които повдигат настроението, според науката
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?

Напишете дума/думи за търсене