Учени конструираха чип, който разпознава наркоманите
24 часа онлайн | 16 Май 2018 г. | 53 показвания | 0 коментара

Учени от университета в Бъфало, щата Ню Йорк, са създали чип, който бързо разпознава наркоманите с помощта на специална химическа реакция, съобщава сайтът ZDNet.

Наночипът открива наличието в кръвта на упойващи вещества. Той се състои от сребърна пластина, покрита със златен прах. Различните вещества, контактуващи с чипа, с помощта на въздействието на светлината, могат да бъдат оперативно анализирани. Резултатите мигновено се подават на компютъра, предаде БТА.

Така например ако през чипа премине кръв или слюнка на човек, употребил наркотици, устройството безпогрешно ги регистрира, без да се налагат лабораторни изследвания.

Учените сравняват наночипа с дрегер за алкохол, който използват полицаите за предотвратяване на шофиране в нетрезво състояние. Чипът определя наличието на наркотици в кръвта само за две минути. Електронният компонент е много евтин и струва не повече от 10 цента.

Хороскоп
Овен
Здраве: ★★★★★ Любов: ★★
Късмет: ★★★★★ Работа: ★★★★
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Един от шефовете на разбитата преди дни банда за уреждане на мачове в тениса в Испания е изключително близък до България. Това твърди английският разследващ журналист Деклан Хил, който е един от най-големите специалисти по черно тото в света. “Разполагам с документи още от миналото лято. Но няма да ги разкрия,

Папараци спипаха Кяри Симъндс да пощипва по дупето 54-годишния британски политик Когато си на линията и загряваш да си следващият премиер на Великобритания, много трябва да внимаваш за публичното си поведение и по възможност да не позволяваш да те пощипват по дупето. Това е елементарен пиар урок, нещо като да не заставаш пред врати с надпис WC.

Символът на италианската столица бе прославен в “Долче вита” на Фелини Буря от полемики и критики предизвика решението на кметството в Рим да задържа за себе си монетите, които всеки ден туристи от цял свят хвърлят в най-прочутия фонтан с надеждата да се върнат във Вечния град. Досега изгребваните от дъното на басейна монети отиваха за

РАБОТА От началото на седмицата работете усилно и ще ...
РАБОТА В петък и почивните дни вашата самоувереност и ...
"На 37 години се чувствам прекрасно. Влюбена съм, загубена ...
РАБОТА От първия ден на седмицата се възползвайте от ...
Орлин Павлов отново събира почитатели в София, за да ...
Секс символът на тениса Рейчъл Стълмън идва в България през ...
Ник Касаветис създава “Тетрадката” и “Отмъщение по ...
Аделина уреди в шоуто да носят нейни дрехи Находчив бизнес ...
Аделина уреди в шоуто да носят нейни дрехи Находчив бизнес ...
Аделина уреди в шоуто да носят нейни дрехи Находчив бизнес ...
“Ако имаме късмет, може да видим и гърбати китове”, каза ...
Халваджиян мълчи, от „Нова“ не анонсират предстоящ ...
Обичаната изпълнителка Николина Чакърдъкова за втори път ...
Певецът Ар Кели вече не е сред изпълнителите на "Сони ...
Лентите "Роди се звезда" на Брадли Купър с участието на ...
Капитанът на българския национален отбор по футбол Ивелин ...