Когато Хари срещна Меган…

Една от официалните годежни снимки на принц Хари и Меган Маркъл.   СНИМКИ: РОЙТЕРС

 …Бъкингам се прости с чистокръвните бракове, а една американка от простолюдието накара разпуснатия червенокос принц да миряса

Също като брат си Уилям принц Хари не взема за жена момиче със синя кръв. Под формата на Меган Маркъл в Бъкингам влиза разведена американска актриса от простолюдието, потомка на чернокожи роби, 3 години по-голяма от младоженеца и с безочливо семейство, което я забърка в скандали дни преди сватбата.

Но за феновете си Меган -

втората американска

принцеса след

Грейс Кели

- е вълшебна в много други отношения: тя е умна, красива, отдадена на благотворителни каузи и привлечена телом и духом от любимия, ако се съди по ласките, които двамата си разменят публично. Изглежда естествен и земен човек и не крие смесения си произход, напротив - твърди, че е горда с него.

36-годишната избраница на шестия поред за британския престол не е израснала в гетото на цветнoкожа Америка. Тя е родена на 4 август 1981 г. в заможен квартал на Лос Анжелис, известен като Черния Бевърли Хилс със средна цена на жилищата $ 800 000. Майка ѝ е чистокръвна африканка, а баща ѝ – русоляв мъж от

холандско-ирландски

произход с

кавказка жилка

Той е шеф на осветителен екип в Холивуд, участвал е в сериала “Женени с деца”, а майката – инструктор по йога и психотерапевт, така че могат да си позволят за детето частно начално училище, католически колеж и обучение в Северозападния университет, където дъщеря им завършва комуникации. 

Докато учи, Меган припечелва, като изписва калиграфски покани за сватби. “Никога не съм мечтала да бъда лейди, която скучае, а жена, която работи”, казва енергичната Лъвица. Тя се изявява като модел, в телевизионното шоу “Сделка или не” и с второстепенни роли във филми като “Главна болница”, “Помни ме” и “Шефове гадняри”, докато блясва и се прочува със сериала “Костюмари”.

В киното, както и в живота, където слуша обидни подмятания по адрес на майка си, младата Маркъл страда заради цвета на кожата си. “Отказваха ми участия, защото бях

прекалено черна, за

да играя бяла жена,

или твърде бяла, за

да играя чернокожа

Гледаха на мен като на етнически хамелеон - споделя тя. - Но бях подготвена. За Коледа получавах от баща си куклени семейства с чернокожа майка, бял баща и деца от двете раси, за да ми внуши колко нормално е това.”

Всъщност 33-годишният принц и неговата любима имат повече общи неща, отколкото изглежда. И двамата са деца на разведени родители, отдадени са на благотворителни каузи за правата на човека и природата, влюбени са в Африка.

Хари е 11-годишен, когато през 1996 г. родителите му се развеждат след грозни семейни скандали, изневери и публичен резил. Година по-късно принцеса Даяна загива трагично в катастрофа с кола в Париж. “Никое дете не трябва да преживява това”, казва принцът, принуден от протокола да пристъпва на процесията зад ковчега на майка си.

При развода на родителите ѝ Меган е едва на 6 г., но към нея съдбата е по-милостива. Има живи майка и баща и твърди: “Те останаха в добри отношения, ходехме заедно на почивка като семейство”. Това обаче не попречи роднините ѝ да я издънят. Миналата седмица в открито писмо до Хари големият ѝ брат пияница от първия брак на баща ѝ нарече сестра си

“суетна куха лейка,

която ще ви направи

на глупаци”

После писа на самата нея, просейки покана за сватбата. А баща ѝ Томас обяви, че едва ли ще може да я отведе до олтара, и обясни, че му предстои спешна сърдечна операция заради криза, която получил след гадния номер на сина си. Всичко зависело от лекарите. Папараци обаче разкриха, че е взел пари, за да се снима за таблоидите, и той не отрича. Говори се за $ 100 000. 

Самата Меган, макар и от средите на шоубизнеса, успява да стои настрани от скандали и от скверните клюки на жълтите медии. За нея трудно могат да се намерят злостни писания дори и около развода ѝ през 2013 г. с продуцента Тревър Енгелсън след 3-годишен брак. Но

за принц Хари ги

има в изобилие

около запои,

жени и дрога

Роден на 5 септември 1984 г. в елитно крило на лондонската болница “Сейнт Мери”, той поема по традиционния за кралско отроче път – известната детска градина на г-жа Майнърс, началното училище “Уедърби”, пансиона “Лъдгроув” и колежа за благородници “Итън”. Завършва военната академия “Сандхърст” и остава 10 години в армията. Прекарва в Афганистан 20 седмици като втори пилот на хеликоптер “Апачи”.

През това време има няколко сериозни любовни връзки. След неуспешен флирт в “Итън” с аристократката Лора Джерард Лий принцът движи 5 години с южноафиканската милионерска дъщеря Челси Дейви, после

изкарва 2-годишен

роман с красивата

благородничка

и манекен

Кресида Бонас

– единствената, която Елизабет II одобряваше. Междувременно върти мимолетни афери с модела на бельо Флорънс Бръденел-Брус, тв водещата Керълайн Флек, 35-годишната певица Натали Имбрулия, попзвездите Ели Голдинг и Моли Кинг, сексапилната богаташка Астрид Харбърд, актрисата от “Хари Потър” Ема Уотсън (зодия Дева като него). Хващат го да сваля чернокожи келнерки и гърдести барманки, приписват му садо-мазо оргии с марихуана. “Мръсният Хари” е спипан на купон в лондонски клуб да сграбчва за гърдите спортната водеща Натали Пинкам. През 2012 г. го снимат

пиян, чисто гол и

в компанията на

съблечени девойки

да играе билярд в Лас Вегас. В модния лондонски бар “Махики” разсипа на стола си коктейл за 50 лири и го облиза. Замеси се в политически скандал, когато през 2005 г. в. “Сън” пусна негова снимка на маскараден бал в хитлеристки костюм със свастика на ръкава и заглавие “Хари нацистът”. 

Как чаровницата от “Костюмари” успя да опитоми червенокосия калпазанин, да го “върже” у дома с интимни вечери или чаша вино пред камината или телевизора? Очевидно не без постоянни старания да гали самочувствието му и да му показва, че е единственият. “Ние сме

наистина щастлива

и влюбена двойка”,

каза тя на първото им съвместно интервю. Общият интерес към правозащитните каузи също изиграва роля.

“Страстта към филантропията породи и страстта между нас, станахме бързо много близки”, твърди Меган. Това е темата, която двамата обсъждат още на първата им среща през юли 2016 г., говорят за проблемите в света и нуждата от промяна.

Меган воюва за равенство на половете още от 11-годишна, когато с писмо до Хилари Клинтън принуждава производители на сапуни да променят рекламата си, намекваща, че съдовете се мият само от жени. После воюва срещу расовото неравенство и съвременното робство, за чиста вода и околна среда, за спасяване на бездомните животни в собствен блог, в инстаграм и в туитър, където има близо половин милион последователи. Изявява се от името на ООН като застъпничка за политическо участие и лидерство на жените. В тази си роля посещава Африка. 

Хари също е запален филантроп. Още

20-годишен работи

в дом за сирачета

в Лесото,

чиито родители са починали от СПИН, там продуцира документалния филм “Забравеното кралство”. С брат си учредяват фондация за талантливи деца без възможности, за ликвидиране на детската престъпност и други проекти, към която сега се присъединява и Меган. Принцът инициира програми в помощ на пострадали войници и семействата им.

“Има куп работа, която трябва да се свърши. Но нашите отношения са на първо място”, казва внукът на кралица Eлизабет II. Той не крие възхищението си от Меган, която според него е “изключително способна във всичко, което прави”. Хари се нахвърля яростно срещу всички, които намекват за цветнокожия ѝ произход, и открито ги нарича “расисти” и “сексисти”. Ударът, който близките на Меган ѝ нанесоха сега, изглежда, повече е разстроил него, отколкото нея. Пред в. “Дейли мейл” техен приятел сподели, че принцът се чувства виновен за болките, която тя понася заради връзката им: “Той е съсипан. Смята, че носи нещастие и всеки, който се свърже с него, плаща скъпа цена.” 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене