Кралското семейство инвестира 32 млн. в сватбата на годината, но спечели над 500 млн. паунда

Снимка: Ройтерс

Настъпи дългоочакваният ден за хиляди хора. Днес британският принц Хари и американската актриса Меган Маркъл си казаха „Да“ и се врекоха във вярност пред погледите на 600 хиляди гости. Отделно по улиците имаше над 100 хил. души, които тръпнеха в очакване да зърнат новото кралско семейство. Церемонията се следеше и от целия свят и предизвика множество вълнение.

За тази звездна приказка кралската фамилия инвестира 32 милиона паунда, като 30 от тях отидоха за най-мащабното организиране на охрана за сватбата. Основната причина беше високият pиc? oт пoтeнциaлни тepopиcтични атаки. Мep?итe, ?oитo бяха взeти, ca бapиepи зa cпиpaнe нa aвтoмoбили, въopъжeнитe пaтpyли и пoвишeнa пpoвep?a нa cигypнocттa нa лeтищaтa.

Въпреки това веднага след като принц Хари и Меган обявиха годежа си фирмите на Острова се хванаха за работа. Появиха се хиляфи сувенири с образа на младата двойка. Отдавна кралското семейство е сериозен бизнес във Великобритания, защото всяка година то осигурява 550 млн. паунда увеличение на икономиката посредством туризъм. Бракът на принц Уилям и Кейт Мидълтън през 2011 г. привлече само в рамките на месец 350 хил. човека и донесе доста добра печалба за фирмите по Острова.

Сега прогнозите на специалистите са, че сватбата на годината ще направи финансова инжекция от над 500 млн. пауда в британската икономика. Експертите изчисляват, че за пътуване и хотели туристите ще похарчат над 200 млн. лири, а повече от 150 млн. ще се прахосат по партита за сватбата.

Икономистите смятат, че събитието ще помогне да се преодолеят част от щетите, които нанесе Брекзит.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите

Напишете дума/думи за търсене