Вижте зарята, с която приключи сватбата на принц Хари и Меган Маркъл (Видео)

Мегън Маркъл и принц Хари на път към вечерния прием СНИМКА: Ройтерс

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл приключи с фойерверки след приема в тесен кръг, даден от принц Чарлз в близкото до Уиндзорския замък имение Фрогмор хаус, съобщи в. "Мейл он сънди".

Младоженците се преоблякоха за приема. Принц Хари беше с костюм, а Меган Маркъл отново с бяла копринена рокля, но по-семпла, с голи рамене, създадена от британската дизайнерка Стела Маккартни, предаде БТА.

Принц Хари сам откара съпругата си до приема с електрически автомобил - модифициран сребристосин спортен ягуар, произведен през 1968 г. Меган Маркъл носеше пръстен с голям аквамарин, принадлежал на майката на Хари, принцеса Даяна. Изглежда той й е подарен за сватбата от принц Хари.

Пръстенът е от комплект, към който има гривна и огърлици, но не е известно дали Меган е получила и тях. В завещанието си принцеса Даяна остави всичките си бижута на двамата си сина, без да уточнява разпределението, но с изричното желание техните съпруги да ги получат или използват. Принц Уилям подари на съпругата си Катрин нейни обеци на сватбата им. Преди това той й предложи брак с годежния пръстен на принцеса Даяна. Годежният пръстен на Меган е по дизайн на принц Хари с два диаманта от личната колекция на принцеса Даяна.

Гостите на приема бяха почерпени с биовечеря на тема "Пролетта посреща лятото". На нея произнесоха закачливи речи кумът принц Уилям и приятелите на младоженеца Том Инскип и Том ван Страубензее.

Озвучаването беше поверено на диджей Сам Тотоли, който подбра любимата хаус музика на принц Хари.

Темата на бара беше "напитки от цял свят". Специално за вечерта беше създаден коктейл "Когато Хари срещна Меган" на базата на ром с джинджифил. Като водещ се изяви Джеймс Кордън.

След края на приема във Фрогмор хаус много от гостите отидоха на неофициално афтърпарти в клуба "Чилтърн файърхаус" в Лондон. Още едно подобно тържество бе планирано в частен дом в Челси.

На обедния прием, даден от кралица Елизабет Втора в Уиндзорския замък за всичките 600 гости на церемонията, реч произнесе бащата на младоженеца принц Чарлз. Той се пошегува как е сменял пелените на принц Хари и го е хранел с биберон, и затова той е пораснал толкова голям, но не спомена майка му принцеса Даяна.

Благодарствената реч произнесе принц Хари. В нея той за първи път нарече Меган своя съпруга и се пошегува с присъстващите американци, като и помоли да не задигат сабите на тръгване, както и да внимават да не събудят съседите.

Меган, вече херцогиня на Съсекс, също благодари на кралското семейство за топлия прием.

Хари и Меган са прекарали първата си брачна нощ в Уиндзорския замък. Те нарушават традицията и няма да заминат веднага на меден месец. Днес се очаква да се върнат в дома си в двореца "Кенсингтън". Първата им публична поява след сватбата ще е на тържество в Бъкингамския дворец в чест на принц Чарлз и благотворителната му дейност. Принц Чарлз през есента ще навърши 70 години.

Видео: YouTube/Tony's - 24/7 Eyes

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене