Изсякоха паметни монети за срещата между Тръмп и Ким Чен Ун през юни (Снимки)

На монетите са изобразени профилите на президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун на фона на националните знамена СНИМКИ: туитър

Белият дом е изсякъл паметни монети в чест на първите в историята американско-севернокорейски преговори на върха, планирани за 12 юни, предаде ТАСС.

На монетите са изобразени профилите на президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен Ун на фона на националните знамена. Около тях има надписи "Президент Доналд Дж. Тръмп" и "Върховен лидер Ким Чен Ун", отдолу е годината 2018-а, а отгоре - надпис "мирни преговори" на корейски. По най-външния периметър са разположени надписи на английски "Съединени американски щати", "Мирни преговори" и "Корейска народно-демократична република", предава БТА. 

В изработването на паметната монета са използвани червен, бял и син емайл.

Съществуването й стана известно благодарение на кореспондентите на редица американски медии, акредитирани към Белия дом, които пуснаха в Туитър нейни снимки.

Доналд Тръмп съобщи по-рано, че срещата му с Ким Чен Ун, при която се очаква да бъдат обсъдени перспективите за пълна денуклеаризация на Корейския полуостров, ще се проведе в Сингапур на 12 юни.

Факсимиле: туитър/PeterAlexander
Факсимиле: туитър/PeterAlexander

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене