От "Локо" (Сф) преди баража: Дано съдията не реши мача с "тигрите"!

Реферът Тодоров (вляво) поряза жестоко "Пирин"

Съдиите да не се превърнат в главни герои в баража за Първа лига между "Локо" (Сф) и "тигрите" от "Витоша" (Бистрица).

За това се молят фенове, шефове и футболисти на столичните "железничари". От лагера на "червено-черните" са изключително притеснени след победата на "Витоша" над "Пирин" с 2:1 в Благоевград, която прати "орлетата" във Втора лига. Тя дойде след брутална съдийска помощ от рефера Станислав Тодоров. Решаващият втори гол за "тигрите" на Григор Долапчиев падна след очевадна засада на нападателя. За съдийската грешка признаха дори от лагера на "Витоша". А реферът Тодоров не зачете вдигнатия флаг за засада на помощника си... След мача съдията едва не бе линчуван от треньора на "орлетата" Милен Радуканов, футболистите и феновете в Благоевград.

През сезона във Втора лига от "Локомотив" (Сф) неведнъж се оплакваха от съдийска сеч срещу тях. Най-фрапантният случай бе на мача с "Царско село", когато реферите цял мач подпираха отбора от Околовръстното шосе на София.

"Дано съдиите да не окажат влияние на баража с "Витоша" - коментира пред "България Днес" изпълнителният директор на "Локо" (Сф) Бойчо Величков. - Нека всичко се реши на терена, нека има феърплей. Няма нужда съдийският фактор да е решаващ. През сезона във Втора лига не веднъж или два пъти бяхме ощетени от реферите, не беше само в мача с "Царско село". Гледахме мача на "Витоша" с "Пирин". Според мен имаше подценяване. "Витоша" заигра освободено, след като всички ги бяха отписали. Притеснително е, че едва ли не всички вече ни броят за сигурни участници в Първа лига. Не бива да се говори, че сме фаворити. Все пак те играят в елита, а ние идваме от Втора лига. Не трябва да има подценяване, мачът ще е труден."

Треньорът на "Пирин" Милен Радуканов побесня от съдийските отсъждания на баража с "тигрите" и подгони за обяснения Станислав Тодоров, който бе заграден и предпазен от полиция. Все пак Радуканов призна, че неговият отбор е бил по-слабият на терена. Договорът на бившия треньор на ЦСКА изтича през това лято и той вероятно няма да води "Пирин" във Втора лига.

"Цяла България видя какво се случи при втория гол на "Витоша", но вече нищо не може да се направи - коментира Радуканов. - Не знам дали ще остана. Виждате до какво води този формат на Първа лига. "Витоша" заслужаваха повече победата, въпреки че я постигнаха малко незаслужено. Изпадаме с 30 точки. Аз съм ентусиазиран и имам желание да работя. Искам да се развивам. Аз съм с високо вдигната глава след всичко, което направихме. Гледам напред в бъдещето и ще търся предизвикателства, за да се развивам. Целя се още по-високо. Няма конкретни оферти, но знам, че няма невъзнаграден труд. Не искам да търся оправдания. Поемам своята вина. Гордея се с футболистите. Те могат да ходят с високо вдигнати глави. За съжаление, изиграхме най-слабия си мач накрая. Съжалявам, че съдията беше главен фактор днес. Имаше тенденциозно съдийство в някои ситуации. Искам да благодаря на футболистите за това, което правеха през цялата година. Благодаря на всички мои близки за търпението. Ще ми трябва дълга почивка, за да си почина след нервите, изхабени тази година. Работих усърдно през цялото време. Надявам се всички президенти в България да се отнасят към треньорите така, както нашият. Благоевград за мен е втори дом."

"Витоша" и "Локо" (Сф) се изправят в решителна битка за елита в петък. По програма мачът трябва да се играе в Пловдив, но е възможно да бъде преместен в София.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“

Напишете дума/думи за търсене