Вежди Рашидов празнува 24 май с Васко Василев в Лондон

Светла Дионисиева, Вежди Рашидов, Васко Василев и Памела Никълсън Снимка: Комисия по културата и медиите

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов празнува 24 май като официален гост на предпремиерата на знаменития спектакъл на Васко Василев и Памела Никълсън - „Trioperas“ в Peacock Theatre в Лондон. Постановката е обявена за „шоуто на годината“ в английската столица и се реализира с подкрепата на Българския културен институт в Лондон и нашето посолство, съобщиха от Комисия по културата и медиите към Народното събрание. 

„Изключителният талант на световния ни цигулар Васко Василев и неговия екип е сътворил един необикновен спектакъл, с който всяка страна може да се гордее“, възхити се Вежди Рашидов. В едно модерно звучене са съчетани три легендарни опери – „Турандот“, „Мадам Бътерфлай“ и „Кармен“, които завладяват сцената с магичното въздействие на класическа музика, рап, рок, хип хоп, акробатика, балет, салса и кунг фу.

Хитовото шоу препълни залата на Peacock Theatre в Лондон и предизвика овациите на публиката. Вежди Рашидов поздрави Васко Василев и Памела Никълсън за необикновения успех на спектакъла и изрази готовност да разговаря с министъра на културата Боил Банов, за да се обсъди евентуална възможност за гостуване на „Trioperas“ в България. Сега предстоят турнета на постановката в Китай, САЩ и Япония. Васко Василев и екипът му благодариха специално на директорката на Българския културен институт в Лондон Светла Дионисиева за усилията й за реализирането на хитовия спектакъл.

Изпълнителите на спектакъла приемат овациите на публиката
Изпълнителите на спектакъла приемат овациите на публиката
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене