Спират лова заради световното

Владимир Путин е цар на щуките

Ловът в Русия официално се спира от днес! Това обявиха властите в страната.

Причината е световното първенство по футбол, което започва на 14 юни. Еуфорията в страната е много голяма заради един от най-големите спортни форуми на планетата. Това все пак никак не се харесва на запалените ловджии, които няма да могат да упражняват хобито си.

От Обществото на ловците и риболовците в Калининградска област на Русия предупредиха, че ще бъдат въведени някои временни ограничения в лова през тази пролет. От 25 май до 25 юли боравенето с оръжие ще бъде изцяло забранено. Калининград е част от откъсната територия на Русия, която няма граници с нея, край Балтийско море. Пълното табу важи за всички части на Русия, където ще се провеждат футболни мачове.

Златан Ибрахимович също е добър рибар
Златан Ибрахимович също е добър рибар

Все пак утехата за местните е, че риболовът остава разрешен. Руснаците имат славата на едни от най-запалените въдичари и целогодишно замятат кукички. От това със сигурност биха се възползвали както футболни фенове, така и някои от играчите, които рано-рано приключат с участието си на футболното първенство.

Много заклет риболовец е шведската звезда Златан Ибрахимович. Той се отказа от националния отбор и остана извън състава, но обяви, че ще пътува до Русия, за да подкрепи бившите си съотборници като зрител. Любимата риба на Златан е щуката и той едва ли ще пропусне възможността да опита риболова на руска земя. Президентът на Русия Владимир Путин също е маниак по улова на щуки. Английската легенда Дейвид Бекъм обожава да хваща пъстърви.

Дейвид Бекъм мами риби с изкуствена муха
Дейвид Бекъм мами риби с изкуствена муха

Един от най-популярните ловци сред футболните звезди е Христо Стоичков. Той е телевизионен водещ в американска телевизия и може да бъде командирован, за да отразява Мондиала. Ицо неведнъж си е организирал сафарита в Африка, но до този момент не е ловувал из руските полета.

Христо Стоичков е запален ловец
Христо Стоичков е запален ловец

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене