Пловдивски абитуриентки луднаха по тиарите след кралската сватба на Хари и Меган (Снимки)

Хамдие Хаккъ от Търговската гимназия в Пловдив.  СНИМКИ: Авторът

Нов тренд при пловдивските абитуриентки са кралските тиари. Те са част от аксесоара им след сватбата на принц Хари и херцогиня Меган. Херцогинята на Съсекс грееше с тиара, дадена й специално от кралица Елизабет.

Заслепени от блясъка на украшението, пловдивските абитуриентки светкавично са си набавили за бала подобно бижу. 

"Изработиха ми го специално в Истанбул", заяви Хамдие Хаккъ. Красавицата от Търговската гимназия блести в дълга рокля в пепел от рози с ръчно изработени мъниста. Тя също е доставена от Турция. Момичето събра погледите на абитуринтите от Английската гимназия, слизайки от лъскавия джип. Хамдие смята да учи икономика в СУ. Тя обясни, че тиарата от мъниста е в тон с роклята й. Самото бижу придържа прическата, която е хваната в небрежен кок.

С тиара на главата грее и Гергана Кралева от Английската гимназия. Абитуриентката обаче уточни, че си я е купила преди кралската сватба, както й роклята й с мъниста и пера в цвят пудра. Гери е отличничка и смята да кандидатства медицина. Нейната приятелка Преслава Белякова обра овациите със сребристо-розовия шлейф и чанта от пера. Тя е кандидатствала право в СУ, но тази вечер възнамерява да изкара една незабравима нощ.

"Пожелавам си тази година да е една от най-хубавите в живота ми и да се сбъднат всичките ми мечти", каза Преси. С по-дискретна тиара на главата е и Нели Аргирова от Търговската гимназия. Тя си я набавила от София. "Сама си я избрах. На цветчета е, с вплетени камъчета и дъбови листенца. Роклята е дело на асеноврадски дизайнер от тюл и 3D - цветя. Ще уча във Варненския университет криминалистика", каза девойката от град Куклен.

Докато абитуриентките са заложили на тиари, момчета са се пременили с елегантни папийонки.

"Определено това е стилът", каза Ангел Бояджиев от Английската гимназия. Той е с тъмносиня папийонка, а тази на приятеля му Димо Димов е в бордо.

"Вратовръзките са демоде и са типични за деловото облекло. Тази вечер е специална и затова сме с папийонки", категорични са Златин Мотишев, Цветан Цветков и Рафаел Котев. Златин иска да учи медицина в София, Рафаел - фармация, а Цветан - автомобилостроене в Германия.

Екзалтични отброявания от 1 до 12, френетични викове, вувузели огласят пространството пред един от най-емблематичните пловдивски хотели, където тази вечер празнуват възпитаниците на двете гимназии. Всички се заричат купонът да е вихрен, а призори момчета и момичета изкачват хълма Бунарджика и посрещат изгрева край паметника на Альоша.

 
Гергана Кралева (вдясно ) и Преслава Белякова от Английската гимназия.
Гергана Кралева (вдясно ) и Преслава Белякова от Английската гимназия.
 
При момчетата трендът са папийонките.
При момчетата трендът са папийонките.
Златин Мотишев, Цветан Цветков и Рафаел Котев от Английската гимназия.
Златин Мотишев, Цветан Цветков и Рафаел Котев от Английската гимназия.
Нели Аргирова
Нели Аргирова

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа

Напишете дума/думи за търсене