Световното по фойерверки започва днес в Панагюрище

Заря от миналогодишното световно първенство по фойерверки.

Шестото поредно издание на световното първенство по фойерверки за купата на град Панагюрище България - 2018 г. започва днес, 25 май. “Асарел-Медет” АД е генерален спонсор на събитието, което се организира от община Панагюрище и фирма “Огнена хризантема”. През тази година в надпреварата ще се конкурират Казахстан, Норвегия и Украйна.

Откриването на шампионата е насрочено за 20 часа на 25 май и ще бъде последвано от подгряваща заря от “Огнена хризантема” и концерти на Донна, група Cofein и новата банда “Стенли Live”. Първи своето шоу ще демонстрира отборът на Казахстан, който спечели световното през 2017 година.

На 26 май ще се изявява отборът на Норвегия, а зрителите ще се забавляват с изпълненията на група Slippers, Михаела Филева и възродената рок група “Ахат”.

В последния ден от шампионата - 27 май, своето фойерверк шоу ще покаже отборът на Украйна, а художествената програма предвижда изпълнения на Дейвид Белишки, Християна Лоизу, Deep Zone Project и пазарджишката група Voice&Fingers.

По регламент състезателните отбори представят 2-минутно свободно фойерверк шоу, което не се оценява. След това имат на разположение от 3 до 7 минути, в които представят свое собствено състезателно шоу. Условията за всички участници са равни. Подсигурени са еднакви по вид ефекти и материали. Големината на бомбите е идентична за всички отбори, а броят на фойерверките е равен.

При изпълненията на състезателите от особено значение при тези условия са талантът и умението да се представи изкуството на фойерверките.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене