„Магическите гласове на България“ изправиха Берлин на крака

С аплодисменти на крака, многократни повиквания на бис и хора в злата бе съпроводен вчера мултимедийният фолклорен спектакъл „Магически гласове на България“, който гостува в Берлин. На представлението се стече публика от цял свят, освен българската диаспора магическите гласове привлякоха и много германци и руснаци, които познават и ценят българския фолклор. Българското фолклорно хорово изкуство има хиляди почитатели в Германия, а спекаткълът съвпадна и с излизането на новия албум на един от най-прочутите женски хорове в света – „Магията на българските гласове“.

В спектакъла, чийто музикален продуцент и едновременно с това и участник е Нина Николина, участваха и солистки от най-големите български ансамбли. Съпровод с тъпан направи известният перкусионист Калин Вельов. Зрителите чуха изпълнения на някои от най-популярните, български народни песни като „Излел е Делю хайдутин“, „Седнало е Джоре“, „Бре Петрунко“, „Дилмано“, „Полегнала е Тодора“ и „Мори айда, айда“.

Мултимедийният спектакъл е своеобразен разказ за това какво се е случило през годините с българската музика и женските гласове на България – от автентичните народни песни през фолклорните обработки и белкантото до съвременната филмова музика и смесването на елементи на български фолклор със съвременни електронни жанрове.

Чрез специални видеа в концерта се включиха световноизвестното българско сопрано Соня Йончева и френската легенда, родена в България, Силви Вартан. В мултимедията, дело на Ема Константинова, бяха показани редки кадри на Кейт Буш с трио „Българка“. Включени бяха и сцени на български класически филми, картини на големи български художници като Майстора, Златьо Бояджиев. Режисьор на спектакъла е Любомира Костова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката

Напишете дума/думи за търсене