На абитуриентите в Пазарджик ще им върви по вода

Снимки: Авторът

Силен дъжд едва не помрачи настроението на абитуриентите в Пазарджик в петъчната вечер. Капките колебливо започнаха да падат малко преди традиционния час за събирането на випусниците.

Най-нетърпеливите момичета и момчета успяха да се снимат и да покажат тоалетите си на любопитната публика, преди дъжда да заплиска и да ги прогони от парковите пространства в центъра на града. Лошото време осуети и традиционната сбирка на випуските пред паметника на Кирил и Методий, където през последните години абитуриентите се събират, преди да се отправят към мястото на бала си. И ако, въпреки дъжда, усмивките грееха върху лицата на младите ни надежди от елитната математическа гимназия в Пазарджик, то техните родители и близки бяха видимо разочаровани от разразилата се буря.

„ Ще им върви по вода“ , чуваха се утешителни реплики от сгушили се под чадърите на групички роднини на абитуриентите.

Дали заради лошото време, или заради масираното полицейско присъствие по време на баловете, четири гимназии изпращаха абитуриентите си в Пазарджик в петък вечер, тази година нямаше изцепки на висящи от автомобилите младежи и други подобни изпълнения.

Момичетата бяха заложили на стилни тоалети в цвят пепел от рози и кремаво, а момчетата се кипреха в класически костюми. Абитуриент веселяк, нахлупил сламена шапка, дори си носеше и музикална уредба, с която огласи пространството с неизбежната чалга. И въпреки, че не минаха по традиционния червен килим, заради пороя, за абитуриентите денят на бала им си остава неповторим.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Искате да превърнете жабата в принц? Или страдате ли от комплекса за спасител във връзката?
Всичко за алкалната вода и нейните ефекти
9 странни дейности, които ще засилят вашето сексуално желание
Биофилия – има ли почва у нас?
Акнето – митове и легенди. Споделено от дерматолог

Напишете дума/думи за търсене