Марта Вачкова свали 17 кг за година, след като започна диетата “Зоната”

Актрисата вдъхнови и Владо Пенев да започне да спазва диетата "Зоната"

Марта Вачкова свали 17 килограма само за година, следвайки диетата “Зоната”. Започва я след обикновен обяд с Катя Божкова. “Мартина, знам, че мога да ти помогна, и то не за да си слаба, а за да си здрава”, казала Божкова и с тези думи успяла да спечели актрисата. “Като публична личност доста хора са в течение на това колко диети съм опитвала, колко пъти качвам или свалям килограми”, казва Вачкова.

На 24 май, когато се навърши година от срещата им, актрисата покани Божкова на един “зонов” обяд. “Тази жена започна да ми готви в дома си и да ми доставя всеки божи ден 5 хранения по зоната. Вдъхнови се от моите резултати, видя ефекта и направи своята кухня zchef. Вече храни целия артистичен свят - журналисти, артисти, музиканти и др.

Всички около мен се

запалиха и постигнаха

толкова добри

резултати”,

казва Вачкова.

Ако решите да следвате “Зоната”, може да готвите и сами. Даже има фейсбук група, която се казва “Зоната” на око”. “Трудно е да спазваш изискванията с грамовете, но лека-полека се научаваш как да готвиш и да комбинираш храната. Важното е, че всяко от петте хранения на ден трябва да е на принципа 30% въглехидрати, 30% мазнини и 40% протеини. Има обаче и много детайли. Въпреки тях хората могат да се научат. Руслан Мъйнов вече си готви сам и има толкова хубави резултати. Той е моят стимул”, обяснява актрисата.

Тя успява да вдъхнови и актьора Владо Пенев да започне зоната.

Често доктори и медицински сестри се отнасят към актрисата като към част от персонала заради ролята и? в “Откраднат живот”.
Често доктори и медицински сестри се отнасят към актрисата като към част от персонала заради ролята и? в “Откраднат живот”.

“Той е моята

гордост. Отслабна

с 20 кг”,

казва Вачкова. Но при мъжете свалянето на излишно тегло е по-лесно. Освен това Владо Пенев тренира активно и така ускорява процеса.

“Зоната” не забранява никаква храна, а те учи да я комбинираш правилно. Например, ако искаш да изядеш една ябълка, трябва да хапнеш парче филе или сиренце и няколко бадема. Просто добавяш, а не изключваш храни”, обяснява Вачкова. Затова и никак не ѝ било трудно първите няколко дни да спазва режима. “Те са вдъхновяващи, защото ядеш разнообразни и вкусно приготвени храни, но балансирани.

Ядеш и слабееш”,

казва актрисата.

Отслабването ѝ не остана незабелязано и от феновете на сериала по Нова тв “Откраднат живот”. Заради екранния ѝ образ на сестра Магда Жекова често се случва лекари и медици да я поздравяват и дори любезно да ѝ кажат: “Елате да работите в болницата с нас”. Толкова се е сляла с образа, че миналата седмица асистирала на доктор за няколко истински шева.

Докато репетирала с колегите си в плевенския театър, се счупило стъкло, което порязало ръката на една от младите актриси. Вачкова се качила в колата с нея и бързо потеглили към болницата. “Като ме видяха лекарят и сестрата, ме посрещнаха, сякаш съм роднина,

сякаш съм част от

лекарския персонал”,

спомня си актрисата. Уцелила обаче една от напечените нощни смени, защото докторите затъвали в работа. “Имаше и други пострадали и сестрата непрекъснато ту влизаше, ту излизаше.

Марта Вачкова на снимачната площадка на “Откраднат живот”
Марта Вачкова на снимачната площадка на “Откраднат живот”

 Лекарят шиеше ръката на момичето и ми каза: “Колежке, елате да ми асистирате”, спомня си Вачкова. И тя веднага влязла в образа на сестра Жекова. Започнала да му подава инструменти и да следва инструкциите му. Докато асистира, някой почукал на лекарския кабинет и отворил вратата. “Щеше да падне, като ме видя”, смее се актрисата.

“За повечето фенове на сериала Магда и Марта са вече едно”, казва Вачкова. Това я подсеща за баща ѝ Григор Вачков и култовата му роля на Митко Бомбата в “Ние сме на всеки километър”. “Той, като вървеше по улицата, всички му викаха: “Бомба”, “Мите”. Дори имаше хора, които сигурно не знаеха истинското му име. Сега ми се случва нещо подобно с образа на сестра Жекова”, казва Вачкова.

В сестра Жекова могат да се припознаят не само медиците, но и всички жени, които се отдават на кариерата, а оставят на заден план семейството.

Затова и екранният образ на Вачкова осиновява момченце. Ролята на детето изпълнява Димитър Рачков-младши. В една от сцените трябвало да го шамароса. “Много ми беше трудно, защото в киното се снима по няколко дубъла и от няколко гледни точки.

Колко шамарчета му

ударих на това дете

И щом кажат стоп на камерата, се хвърлях към него и започвах да го целувам и да му се извинявам. А той ми казва: “Недей, Мартенце, нищо ми няма. Ти ме удряш леко”, спомня си Вачкова.

Когато намери малко свободно време, актрисата наднича във форуми, където феновете на “Откраднат живот” разгорещено спорят за героите. Разбира се, Вачкова не пропуснала да види какво смятат и за нейния образ. “В последния сезон започна много да си вре носа навсякъде!”, твърдял един. “Стана толкова нахална”, коментирал друг. Веднага обаче ги контрирали с твърдението, че сестра Жекова не е клюкарка, а просто е загрижена за колегите си. “Сякаш спорят за реални личности”, казва Вачкова.

Въпреки това много ѝ допада, че екранният ѝ образ кара хората да спорят. “Вярвам, че в спора се ражда истината.” Актрисата харесва ролята си, защото не е еднопластова. “Е, малко е клюкарка,

малко си вре носа в

чуждите работи, но е

добър човек”,

казва Вачкова.

Във вторник зрителите ще могат да видят финала на петия сезон на “Откраднат живот”. “Ще се случи нещо много хубаво в последния епизод. Зрителите тъкмо ще се зарадват за сестра Жекова, но в следващия момент може и да поплачат за нея”, казва Вачкова.

“Дай Боже да остана в сериала и на героинята ми да ѝ се случват само хубави неща”, пожелава си актрисата. Тя осъзнава, че в “Откраднат живот” има много персонажи и сюжетни линии. “От една страна, разбирам колко е важно да влязат нови герои, защото придават свежест на сериала. От друга страна, си давам сметка, че трябва някои от старите да излязат.”

И макар че ще ѝ бъде тъжно да се сбогува със сестра Жекова, знае, че все някога ще ѝ се наложи да го направи, но образът ще остане запомнен, защото е сред любимите на зрителите.

Актрисата заедно с Владо Пенев четат откъси от прозата на Радичков в Прага. Вачкова успява да запали и него по “Зоната”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Най-неустоимите тв доктори
Тарантино се отказа да снима филма The Movie Critic - последен за кариерата му
Интересни факти за зодията ви
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?

Напишете дума/думи за търсене