Пламен Николов: Вратарските грешки в "Левски" бяха много

Пламен Николов е един от най-добрите вратари в историята на "Левски". Има 132 мача за "сините" в "А" група, 18 за Купата на страната и 9 в евротурнирите. Шампион на България през 1993, 1994 и 1995 г. и носител на купата на страната през 1992 и 1994 с "Левски". Героят от САЩ'94 коментира пред "България Днес" вратарския проблем при "сините".

- Г-н Николов, нужен ли е нов вратар на "Левски"?

- Имаше някои грешки, които Божката Митрев допусна през пролетния полусезон. Тръгна по наклонената плоскост, падна му тонусът и самочувствието. Той подписа нов договор, но знам, че има оферти към него.

- Как оценявате представянето на вратарите в отбора?

- Левски" загубиха доста точки през този сезон от вратарски грешки като цяло. Това не е нормално за такъв клуб. Александър Любенов и Ники Кръстев също бъркаха фатално. Крушката си има опашка и трябва да се види каква е причината.

- Чужденец или българин трябва да бъде привлечен?

- Само може да гадаем кои вратари гледат от ръководството на "Левски" в момента. Ако е чужденец, трябва да се види какви качества има. Ако дойде Кейлор Навас, би било най-добре.

- Добър вариант ли е Николай Михайлов?

- Ники Михайлов не е играл от 5-6 месеца. Този ход може да се окаже и премерен риск. Феновете не могат да забравят онази прословута негова грешка срещу "Вердер" в Шампионската лига. Така е при вратарите. Всяка грешка се помни вечно, а спасяванията не се помнят. Михайлов е доказал, че това не го вълнува, доста време мина, доста мачове е изиграл от тогава.

- Правилно ли треньорът Делио Роси бе оставен и за следващия сезон?

- Доста време му беше дадено на Роси да покаже какво може. Очаквах сезонът да завърши по по-благоприятен начин за "Левски". През цялото време отборът редуваше прилични мачове с някои неузнаваеми игри. Предвид картбланша, който получи за селекция, класирането трябваше да бъде по-подобаващо. Спечелването на Купата беше задължително. След месец и половина ще си проличи дали "Левски" ще има ново лице.

- Как ще коментирате изявите на Лорис Кариус във финала на Шампионската лига?

- Не вярвам той някога да е допускал такива груби грешки и вероятно никога повече няма да допусне. Обикновено се случва в най-неподходящото време на най-неподходящото място.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене