Волейболистите сразиха Аржентина

Гоцев (№5) и Учиков (№7) бяха с основна заслуга за успеха

Мъжкият национален отбор по волейбол записа втора победа в Лигата на нациите. Възпитаниците на Пламен Константинов надвиха Аржентина с 3:1 (19:25, 25:19, 25:21, 25:22) в Нинбо (Кит). В първия ден от надпреварата волейболистите надвиха Китай с 3:2, но след това загубиха от САЩ с 1:3.
Срещу Аржентина "лъвовете" не започнаха много уверено. Нападателите допускаха доста грешки и логично южноамериканците дръпнаха в резултата. Пламен Константинов замени разпределителя Георги Братоев с Георги Сеганов. Това се оказа печеливш ход. Диагоналът Николай Учиков и централният блокировач Светослав Гоцев се разиграха и бяха с основна заслуга за изравняването.
Николай Пенчев се включи в третия гейм на мястото на Тодор Скримов. Силни изяви имаше и Вальо Братоев. В четвъртата част аржентинците водеха с 16:14, но допуснаха обрат.
Николай Учиков записа 26 точки. Валентин Братоев добави 15 т., а Светослав Гоцев - 12 точки (5 блока).
Следващите мачове на националите от Лигата на нациите ще бъдат в столичната зала "Арена Армеец". Те ще играят от 1 до 3 юни срещу Сърбия, Австралия и Русия. Две седмици по-късно феновете във Варна ще се радват на "лъвовете". Тогава в Двореца на културата и спорта съперници ще бъдат олимпийският шампион Бразилия, Франция и Канада.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Подкаст: Нели Хаджийска: Благодарна съм на "старата" Нели, без нея нямаше да стигна до тук
Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра
Защо не бива да държим крема в банята
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници

Напишете дума/думи за търсене