20 000 пеят със Слави Трифонов в Лондон, парите - за майките на деца с увреждания

Слави Трифонов с гимнастичките и Илияна Раева в Лондон  СНИМКА: ОФИЦИАЛЕН ПРОФИЛ НА РАЕВА ВЪВ ФЕЙСБУК

Повече от 2 часа Слави Трифонов и “Ку-ку бенд” пяха в най-известната концертна зала в Лондон O2 Arena, събрала поне 20 000 души.

Шоуменът и повечето му колеги влязоха там с черни тениски с надпис “Системата ги убива”, каквото беше и мотото на спектакъла, за да покажат своята подкрепа към майките на децата с увреждания.

“Назад, назад, моме Калино”, “Боят настана”, “Йовано, Йованке” вдигнаха на крака и разплакаха пълната зала в Лондон. За първи път на живо в английската столица прозвуча и новият хит, който Слави Трифонов и Криско направиха - “Гледай как се прави”. Другите гост-изпълнители в концерта бяха талантливите близнаци пианисти Хасан и Ибрахим, ансамбъл “Филип Кутев” и златните момичета на Илияна Раева, които бяха бронзови медалистки на олимпиадата в Рио де Жанейро. Самата Раева също замина за Лондон и публикува няколко снимки оттам, като написа към кадрите: “Толкова българска енергия. Фантастично!...”

“За всички нас беше незабравимо преживяване. Най-искрено се надявам да е било такова и за вас”, обърна се към публиката на финала Слави Трифонов, докато всички пееха “Моя страна, моя България”.Седмица преди концерта българи, които живеят в други английски градове, купуваха билети за Лондон, за да видят Слави на живо. По думите им били продадени над 40 000 билета.

Часове след концерта обаче други разказаха, че седящите места са били към 18 000-20 000. Далечните редове не са се продавали, за да може да се вижда какво се случва на сцената. В същото време е имало огромен брой правостоящи. В публиката имаше хора, дошли от Германия, Австрия, а и от България.

Цялата печалба от концерта Слави обеща да дари на Конфедерацията за защита на правата на децата. Парите ще се използват за информационна кампания за проблемите на децата с увреждания.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ

Напишете дума/думи за търсене