Хавиер Бардем и Пенелопе Крус в испанско-българския филм "Да обичаш Пабло"

Хавиер Бардем е наркобарон, Пенелопе Крус - тв водеща, в испанско-българската продукция "Да обичаш Пабло" и правят изключителни роли, според критиката, цитирана от БТА. 

Филмът на сценариста и режисьор Фернандо Леон де Араноа по биографичната книга на Вирхиния Вайехо "Да обичаш Пабло, да мразиш Ескобар", копродуциран от "Ню Бояна филм студиос" /B2Y Praductions беше една от галапрожекциите на 22-рия "София филм фест", а от 15 юни е по екраните, съобщават разпространителите.

На фокус е вълнуващата история и бурната любовна афера между прочутия колумбийски наркобарон Пабло Ескобар и амбициозната тв водеща Вирхиния Вайехо. Разказът е през погледа на журналистката, по чийто роман е екранизацията.

Създаден в игрално-документален стил, филмовият портрет на Пабло Ескобар разкрива не само най-жестоките черти на характера му, но и детайли от историята на живота му, свързани с благотворителни каузи, като строеж на училища и болници - "жестове", с които печели почитатели.

Когато популярната журналистка за първи път го среща, тя е омагьосана от неговата харизма, благотворителна дейност и множеството подаръци, с които я затрупва. Не се интересува откъде идват парите му, но с времето започва да разбира ужасяващи неща. Когато Пабло обявява война на колумбийското правителство, предизвиквайки безпрецедентно насилие, кариерата на Вирхиния е съсипана и тя започва да получава смъртни заплахи. Единствената й надежда е да си сътрудничи с американците в бясното преследване на Ескобар.

Филмът проследява възхода на безскрупулния колумбийски наркобарон, загинал в престрелка през 1993 г., след като с престъпната си дейност хвърля страната си в хаос. Мемоарите на Вайехо описват както романтичната й връзка с Пабло Ескобар, така и появата на бунтовническите групировки в Колумбия, причините за бума на кокаиновата индустрия, ужасите на наркотероризма в периода 1988-93 г. и връзките на картелите Меделин и Кали с карибските диктатори и колумбийските президенти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Йорданка Христова празнува 60 г. на сцената с концерт в Античния театър
Защо мъжете заспиват след оргазъм?
"Де е България?" – революционен финал от Миро и Маестрото в зала "Арена София"!
След развода с Брад Пит Анджелина Джоли е придобила 100 млн. долара
Йордан Лечков стана за първи път дядо

Напишете дума/думи за търсене