Роклите - дюс, с цветя и прозрачни материи

Роклите на цвета са много модерни.

Още се носят тюлените модели, в новия тренд влизат остри деколтета и дълбоки цепки

Роклята е любима дреха на много жени, особено на тези, които държат на стилната и изискана визия. Заклетите почитателки на този тип тоалети често стигат до крайности, трупайки огромно количество от всякакви модели. И има защо, нищо друго не подчертава така елегантната фигура, както красивата рокля. Вярно, че дънките и късите панталонки са удобни и практични, но в никакъв случай не могат да се сравнят с визията, която създава прилепналата по тялото нежна материя или ефирно развяващата се коприна.

Актуални са лъскавите и прозрачни материи.
Актуални са лъскавите и прозрачни материи.

Няколко са линиите, които се налагат през този сезон. Една от тях представя съвсем свободни или доста широки модели. Има ги както при ежедневните варианти, така и при тези за официални поводи. Във втория случай на пръв поглед изглеждат странно, тъй като по традиция вечерните облекла са прилепнали по тялото, поне в горната си част, оформяйки тънка талия. При разкроените рокли женственото очертаване на фигурата изцяло липсва, но това не ги прави по-малко ефектни.

Има ги дълги до глезените, до средата на прасеца или къси - малко над коляното. Съвсем минивариантите са подходящи

единствено за плажа

или в комбинация

с клин,

защото при леко навеждане задните части лъсват на показ. Останалите предложения очевидно се радват вече на голяма популярност, тъй като много холивудски звезди дефилираха по червения килим на престижни фестивали и официални церемонии. Както се видя, и доста абитуриентки тази година заложиха на същата визия. Ефектът при широките рокли не идва толкова от модела, колкото от материите и десените. Те са в ярки тонове или изпъстрени с цветя. При тях няма дълбоки деколтета, може да са украсени с волани, а също и с асиметрични дължини.

Прилепналите по тялото рокли са силно набрани.
Прилепналите по тялото рокли са силно набрани.

Ярките цветове, които присъстват при тях, всъщност са друга основна тенденция за това лято. В тях са оцветени и по-семплите, но вече по-прибрани по тялото рокли.

При тази линия не се залага толкова на странен дизайн на тоалета. Крещящият цвят е достатъчно набиващ се на очи, за да не е необходимо да се добавя нестандартна кройка. Облеклата са в зелено, синьо, жълто, оранжево, цикламено и разбира се вечното червено. И роклите задължително са дюс.

Флоралните мотиви са основен десен в дизайнерските колекции. Пъстрите щампи са се превърнали в класика, която неизменно се появява по улиците още с настъпването на първите топли дни. Колкото и да се променя модата, роклите на цветя винаги са актуални. Слагат ги върху леки, полупрозрачни материи, развяващи се свободно около тялото. При впитите рокли трябва да се внимава с такива цветни мотиви, защото

оптически

разширяват фигурата

и стоят добре на слаби жени.

Блясък и още блясък е мотото, което дизайнерите налагат през последните няколко сезона. Лъскави материи и рокли, обшити с пайети се носят не само за вечерно парти. Сребристи и златисти тоалети се предлагат и за деловото ежедневие и свободното време, въпреки че не са за всеки вкус.

За да не останат разочаровани представителките на нежния пол, държащи да обират овации след часовете, прекарани във фитнес залите, модните диктатори предлагат не само широки рокли, но и плътно прилепнали по тялото. Те обаче са различни от пристягащите ластични материи, с които Ким Кардашиян се подвизаваше дълго време и намери хиляди последователки. Моделите сега са силно набрани, но материите им са съвсем тънки, така че да не правят фигурата безформена. Друг тренд, който бе широко рекламиран по червените килими, са острите деколтета до пъпа и дълбоките цепки. Изрязването обаче е толкова премерено, че

няма никаква

вулгарност

и изкарване на бельо или гърди на показ.

Съвсем прозрачни са обаче дантелените рокли, които и тази година остават като хит в летните колекции. На модните подиуми някои дизайнери ги показаха, облечени на голо, като манекенките носеха само бикини, но в крайна сметка дефилето е място за реклама. На улицата роклите се носят върху бодита или с бюстиета, специални сутиени, а надолу се слагат подобия на стягащи бикини с висока талия.

Лансира се и линия с едноцветни рокли в ярки тонове.
Лансира се и линия с едноцветни рокли в ярки тонове.

Още един тип рокля отказва да бъде прибран дълбоко в гардероба - имитиращите балетни пачки. Тюлените тоалети са толкова красиви, че трудно ще се разделим с тях.

Флоралните мотиви са се превърнали в класика, която всяко лято присъства в дизайнерските колекции.
Флоралните мотиви са се превърнали в класика, която всяко лято присъства в дизайнерските колекции.

Тюлените рокли вече няколко сезона не излизат от дамския гардероб.
Тюлените рокли вече няколко сезона не излизат от дамския гардероб.

Тази година в дизайна се налагат острите деколтета и дълбоките цепки.  СНИМКИ: РОЙТЕРС
Тази година в дизайна се налагат острите деколтета и дълбоките цепки. СНИМКИ: РОЙТЕРС
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)
Чао на бръчките около очите
10 знака от Вселената, че най-накрая сте влюбени в сродната си душа
Селфи дисморфия – модерната болест на социалните мрежи

Напишете дума/думи за търсене