Захари Карабашлиев получи наградата "Христо Г. Данов" за романа си "Хавра"

Захари Карабашлиев получи наградата "Христо Г. Данов" за романа си "Хавра".

Романът бе избран сред творбите на Владимир Левчев и Здравка Евтимова

В къща музей „Христо Г. Данов” в Стария град Министерството на културата и Община Пловдив отличиха тазгодишните носители на престижната Национална литературна награда „Христо Г. Данов”.

Фаворит на журито в категория „Българска художествена литература” стана вторият роман на Захари Карабашлиев – „Хавра“, отличена сред поетичната книга „Марс“ от Владимир Левчев и „Юлски разкази“ от Здравка Евтимова.

Призът към наградата
Призът към наградата
Наградата беше връчена на автора на по време на тържествената церемония, а самият Захари Карабашлиев призова към промяна на статута на наградата с цел разделяне на поезията от прозата и на дългата форма от късата и за изграждане на по-голямо уважение към труда и смелостта на българските автори.

Издателство „Сиела“ благодари на Захари Карабашлиев за доверието и се гордее с отличието му. Литературният трилър в духа на Пол Остър и Иън Макюън за кратък период успя да завладее сърцата на хиляди български читатели и да ги направи съпричастни към личната съдба на една от ключовите фигури в нашата история – Джанюариъс Макгахан, както и към битката за справедливост на младия Никола, завърнал се във Варна след мистериозната смърт на баща си и изправен пред една променена, апатична и гротескна България.

Там, където история и настояще се срещат, любов и гняв се надбягват и истината търси своето възмездие, ще откриете едно от много значения на „Хавра“. Или свое собствено такова.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Мъж откри китара на „Бийтълс” на тавана на възрастните си родители
Анатомия на женския оргазъм
Фабинг - новата дигитална зависимост
Хвърлиха предмет по Ники Минаж по време на концерт (Видео)

Напишете дума/думи за търсене