Какво казва урината за здравето

снимка: Pixabay

Съвсем нормално приемаме уринирането като част от работата на организма ни и почти никога не се вслушваме в „гласа” на тази телесна течност. Истината е, че урината може да ни каже доста важни неща за здравето.

Промяна в честотата и количеството

Честотата е едно от важните неща, за които трябва да следите при уриниране. Няма нужда да изпадате в паника, ако в един ден ходите повече пъти до тоалетната от друг. Но ако промяната в честотата на уринирането се проточи във времето, не е лошо да потърсите доктор. Може да сте се сдобили с възпаление или инфекция на уринарния тракт, да имате свръхактивен пикочен мехур, диабет или да сте бременни. Ако пикаете по-често, но в по-малки количества, не е изключено да е сигнал за дехидратация. Освен това може да е причина за инфекция на уринарния тракт или да е следствие от прием на лекарства.

Миризма

Ако усетите засилена миризма на амоняк, докато уринирате, може да е сигнал за дехидратация. Ако усетите миризма на мухъл, това може да е индикация, че имате проблеми с черния дроб или с метаболизма. Сладкият мирис на урината сигнализира за диабет.

целия текст четете тук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
Без такива "комплименти" на мъжа
Защо жените искат непознати любовници
3 причини, поради които умните жени предлагат да платят сметката
Извратената истина за това защо жените казват „да“ на секса, когато имат предвид „не“
Селин Дион проговори за болестта си след завръщането си в шоубизнеса

Напишете дума/думи за търсене